Dnevni centar u Dječijem domu u Bijeloj

Niko od 88 radnika neće biti proglašen tehnološkim viškom, a vjerovatno će, zbog potreba dnevnog centra, biti potrebe za dodatnim zapošljavanjem
212 pregleda 1 komentar(a)
Dom Mladost Bijela, Foto: Slavica Kosić
Dom Mladost Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 06.05.2015. 13:48h

U Dječjem domu "Mladost" u Bijeloj postoje svi uslovi za otvaranje dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, kazala je ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević.

Ona je danas, nakon obilaska doma, najavila da u dnevnom centru može biti smješteno oko 30-oro djece, a ta ideja će biti realizovana vrlo brzo.

Dječiji dom "Mladost" u Bijeloj je ugledna ustanova sa dugom tradicijom, a tendencija njene transformacije ne podrazumijeva gašenje Doma već racionalno korišćenje smještajnih i kadrovskih potencijala, kazala je nakon obilaska te ustanove, ministarka Kovačević.

"Dogovorila sam sa menadžmentom da jedan dio koji je opremljen i koji možemo da stavimo u funkciju za sedam dana, opredijelimo za Dnevni centar. Herceg Novi ima jedan Dnevni centar koji nema uslove za rad, a ovdje imamo i prostor i kadrove i dio stručnih kadrova, tako da mislim da je nepotrebno ulagati sredstva negdje drugo", kazala je Kovačević.

Niko od 88 radnika neće biti proglašen tehnološkim viškom, a vjerovatno će, zbog potreba dnevnog centra, biti potrebe za dodatnim zapošljavanjem.

Ministarka je najavila i mogućnost gradnje stanova za zaposlene i one koji su bez riješenog stambenog pitanja otišli u penziju.

"Sljedeće sedmice ću razgovaratu sa lokalnom upravom i sa Vladom, jer ovdje ima vrlo vrijedan plac koji može biti iskorišćen za izgradnju tih stanova", kazala je Kovačević.

Ministarka je kategorična da Dječiji dom neće biti uskoro zatvoren, jer u njemu boravi preko 100 štićenika, a process udomljavanja i smještanja u hraniteljske porodice zahtijeva više vremena. I kada se to dogodi, objekat Doma će biti iskorišćen za smjestaj osoba sa posebnim potrebama i starih lica, najavila je ministarka.

Bonus video: