Više od 500 maturanata dalo krv

Ove godine krv su darovali i maturanti škole "Mirko Vešović", Gimnazije "Slobodan Škerović" , "Sergije Stanića", "Ivan Uskoković", "Spasoja Raspopovića", "Vasa Aligrudića", Gimnazija "25. maj" iz Tuzi, Medicinske škole
1 komentar(a)
dobrovoljno davanje krvi, učenici, Foto: Zavod za transfuziju krvi Crne Gore
dobrovoljno davanje krvi, učenici, Foto: Zavod za transfuziju krvi Crne Gore
Ažurirano: 06.05.2015. 13:38h

Dobrovoljnim davanjem krvi 20 maturanata Srednje građevinsko - geodetske škole "Marko Radević", uspješno je realizovan godišnji plan među srednjoškolskom populacijom na teritoriji Podgorice.

“Akcijama, u kojima je učestvovalo više od 500 maturanata, je, u skladu sa godišnjim planom Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore, prethodilo održavanje edukativnih predavanja o značaju dobrovoljnog davalaštva krvi, koje je radilo profesionalno osoblje Zavoda - referenti za DDK”, saopšteno je iz Zavoda.

Ove godine krv su darovali i maturanti škole "Mirko Vešović", Gimnazije "Slobodan Škerović" , "Sergije Stanića", "Ivan Uskoković", "Spasoja Raspopovića", "Vasa Aligrudića", Gimnazija "25. maj" iz Tuzi, Medicinske škole.

Kako je saopšteno, pridružile su se i druge škole u Crnoj Gori kao što su Gimnazija “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada, Medicinska škola "Dr Branko Zogović“ iz Berana, Srednja stručna škola sa Cetinja, Srednja mješovita škola „Danilo Kiš“ iz Budve, Srednja mješovita škola „Bratstvo jedinstvo“ iz Ulcinja, gimnazije iz Kotora, Berana i Bara...

"Zavod za transfuziju krvi Crne Gore zahvaljuje upravama svih srednjih škola, profesorima kao i maturantima, koji su izvanrednom saradnjom i učešćem u akcijama, pokazali visok stepen društvene odgovornosti”, saopšteno je iz Zavoda.

Bonus video: