IWCM donirao opremu KCCG opremu vrijednu preko 34 hiljade eura

Direktor KCCG, Ranko Lazović zahvalio se na ovoj i ranijim donacijama čija je vrijednost u proteklim godinama veća od 200 hiljada eura
51 pregleda 0 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Vesko Belojević
Klinički centar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 06.05.2015. 11:12h

Međunarodni klub žena Crne Gore (IWCM) donirao je Kliničkom centru u Podgorici (KCCG) opremu vrijednu preko 34 hiljade eura.

"Kupljen je porođajni sto sa adapterom za žene sa posebnim potrebama, didaktička sredstva za JU Resursni centar za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom 1.jun, mobilijar za igralište JU Dnevni centar Tisa u Bijelom Polju za djecu sa smetnjama u razvoju", navela je predstavnica te organizacije Heder Torens.

Ona je na konferenciji za novinare objasnila da je novac sakupljen na prošlogodišnjem božićnom bazaru.

Torens je podsjetila da ta organizacija sprovodi razne aktivnosti koje su fokusirane na žene i djecu. “Na božićnom bazaru prošle godine zajedno smo uspjelu da sakupimo 34.136,49 eura”, kazala je Torens.

Torens je zahvalila predstavnicama 19 ambasada i dvije nevladine organizacije koje su učestvovale u prikupljanju novca na božićnom bazaru prošle godine.

"U prethodnim godinama novac prikupljen na božićnom bazaru iskorišten je kako bi se podržao KCCG i druge važnim institucije u Crnoj Gori", objasnila je Torens.

Direktor KCCG, Ranko Lazović zahvalio se na ovoj i ranijim donacijama čija je vrijednost u proteklim godinama veća od 200 hiljada eura.

"Posebno smo Vam zahvalni što ste ranijih godina i sada prepoznali najosteljivije tačke ove ustanove i društva u cjelini", kazao je Lazović.

Prema njegovim riječima, to su Institut za bolesti djece, Očna klinika, Onkologija i Urgentni centar.

Ginekolog, Snežana Crnogorac, podsjetila je da je prije godinu otvoreno novo porodilište koje su posjetile članice IWCM, kada je predložena ideja za nabavku stola za porodilište za žene sa posebnim potrebama.

"Porodilište KCCG najveće je u državi, više od tri hiljade beba se godišnje rodi u njemu što je gotovo polovina svih novorođenčadi. Najveći broj djece se rodi tu uključujući i veliki broj visoko rizičnih trudnoća i porođaja žena sa posebnim potrebama", kazala je Crnogorac.

Bonus video: