Danska nastavlja da podržava reformu odbrambenog sektora

“Mašulović je istakao važnost podrške unapređenju informaciono-komunikacionog sistema Ministarstva i Vojske, čime Danska doprinosi uspješnoj implementaciji partnerskih ciljeva Crne Gore”, kaže se u saopštenju
213 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Mašulović, Foto: Vlada Crne Gore
Ivan Mašulović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 05.05.2015. 14:08h

Predstavnici Minstarstva odbrane Danske zadovoljni su napretkom Crne Gore u evroatlantskim integracijama i nastaviće da je podržavaju u reformama i unaprjeđenju odbrambenog sektora.

Godišnje bilateralne konsultacije sa predstavnicima Ministarstva odbrane Kraljevine Danske održane su danas u Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane Ivan Mašulović sastao se sa danskom delegacijom.

“On je istakao važnost podrške unapređenju informaciono-komunikacionog sistema Ministarstva i Vojske, čime Danska doprinosi uspješnoj implementaciji partnerskih ciljeva Crne Gore”, kaže se u saopštenju.

Iz tog Vladinog resora naveli su da je Mašulović informisao sagovornike o dosadašnjem toku intenziviranog i fokusiranog dijaloga i sprovedenim ključnim reformama u sektoru odbrane, kao i aktivnostima koje je Ministarstvo odbrane odlučno da sprovede kako bi se proces što uspješnije realizovao.

Kako se navodi, potvrda odlične saradnje u oblasti odbrane je Plan bilateralne saradnje, koji je danas u ime Ministarstva odbrane potpisao potpukovnik Saša Jovanović.

Plan za ovu godinu sadrži devet aktivnosti iz oblasti informacionih tehnologija, logistike, obuke i školovanja, kao i razmjene iskustava u oblasti civilno-vojne saradnje.

Bonus video: