Hipo banka donirala 1.200 eura za Centar za ženska prava

"Posebno sam zadovoljna zbog činjenice da podrška dolazi od banke u kojoj žene čine većinu zaposlenih i pokrivaju čak 2/3 rukovodećih mjesta, što je još jedan način na koji banka promoviše prava žena"
0 komentar(a)
Hipo banka, Foto: Vesko Belojević
Hipo banka, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.05.2015. 08:42h

Hipo Alpe Adria banka je donacijom od 1.200 eura podržala Centar za ženska prava, i program pravnog zastupanja, koji sprovodi ta organizacija, saopšteno je iz Banke.

Centar za ženska prava obezbjeđuje besplatnu pravnu pomoć i pravno zastupanje za žene i djecu, sa iskustvom nasilja u porodici, u svim postupcima koji su u vezi sa zaštitom od nasilja, kao i postupcima vezano za nedavanje izdržavanja za djecu.

Izvršna direktorka Centra Maja Raičević kazala je da je Hipo banka donacijom omogućila nastavak rada izuzetno važnog servisa, kroz koji se iz dana u dan unaprjeđuje poštovanje ljudskih prava žena i djece.

"Posebno sam zadovoljna zbog činjenice da podrška dolazi od banke u kojoj žene čine većinu zaposlenih i pokrivaju čak 2/3 rukovodećih mjesta, što je još jedan način na koji banka promoviše prava žena", kazala je Raičević.

U HAAB, od 199 zaposlenih 66 odsto su žene, a na rukovodećim mjestima u Banci je dvije trećine (66,66%) žena.

Bonus video: