EK raspisala nagradu za izvještavanje o siromaštvu

Pobjednici dobijaju trofej i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura. Osim toga pobjednici će se takmičiti za dodatnih 5.000 eura, odnosno Veliku nagradu, koja će biti proglašena na svečanosti dodjele u decembru
0 komentar(a)
Siromaštvo, Foto: Shutterstock
Siromaštvo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.05.2015. 16:38h

Evropska komisija raspisala je danas konkurs za novinarsku nagradu "Lorenco Natali", koja se dodjeljuje profesionalnim i amaterskim novinarima i blogerima za izvještavanje o razvoju i iskorjenjivanju siromaštva.

Na konkurs se mogu prijaviti novinari nezavisno od vrste medija za koje rade. Žiri će nagraditi po jednog profesionalnog i jednog novinara amatera iz svakog od sljedechih regiona: Afrika, arapske zemlje i Bliski istok, Azija i Pacifik, Juzzna Amerika i Karibi, i Evropa.

Pobjednici dobijaju trofej i novčanu nagradu u iznosu od 5.000 eura. Osim toga pobjednici će se takmičiti za dodatnih 5.000 eura, odnosno Veliku nagradu, koja će biti proglašena na svečanosti dodjele u decembru.

Novinari na konkurs mogu poslati članke u štampanom ili elektronskom obliku ili reportaže za radio ili televiziju, objavljene ili emitovane u periodu od 1. septembra 2014. do 31. avgusta 2015, koji je ujedno i posljednji dan za prijave.

Za više detalja posjetiti sajt Delegacije EU u Srbiji i sajt nagrade.

Bonus video: