Mojkovačka policija održala predavanje đacima

Kako su kazali u OB, predavanja su održana u gradskoj osnovnoj, kao i školama u Poljima, Podbišću, Prošćenju, Lepencu i MSŠ "Vuksan Đukić"
271 pregleda 0 komentar(a)
policija predavanje mojkovac, Foto: Policija
policija predavanje mojkovac, Foto: Policija
Ažurirano: 26.09.2018. 15:49h

U okviru obilježavanja 2. oktobra, Dana unutrašnjih poslova, službenici mojkovačkog Odjeljenja bezbjednosti (OB), pod sloganom "U službi građana crne Gore“, minulih dana održali su niz predavanja u osnovnim i srednjoj školi u tom gradu.

Predavanje ne temu "Prvi čas bezbjednosti u saobraćaju " bilo je namijenjeno đacima prvacima, a "Prevencija vršnjačkog nasilja i upotreba opojnih sredstava " učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola.

Kako su kazali u OB, predavanja su održana u gradskoj osnovnoj, kao i školama u Poljima, Podbišću, Prošćenju, Lepencu i MSŠ "Vuksan Đukić“.

„Đacima prvacima ukazali smo na osnovna pravila ponašanja u saobraćaju, odnosno, načine na koje mogu da bezbjedno dođu do škole i, nakon nastave, vrate se svojim kućama. Saznali su koja pravila u saobraćaju treba da poštuju, naročito, kada se kreću pored magistralnog puta, pješačkom stazom i dok prelaze ulicu. Najstarijim osnovcima i srednjoškolcima govorili smo o prevenciji vršnjačkog nasilja i posledicama upotrebe opojnih sredstva. Predočili smo im i zakonske sankcije za takva djela. Objašnjen i način prijavljivanja određenih krivičnih djela „- kažu u mojkovačkom OB.

Predavanjima je prisustvovalo 210 učenika, a predavči su bili pomoćnik komandira OB Ivan Baltić sa policijskim službenicima Đorđijem Vučinićem, Mirčetom Pantovićem i Draganom Boškovićem. Pored Baltića, o prevenciji vršnjačkog nasilja i posljedicama upotrebe opojnih sredstvasrednjoškolce i straije osnovce edukovali su inspektori kriminalisticke policije Milica Grdinić i Bogdan Zindović.

Učenicu su dobili i rasporede časova na kojima su telefonski brojevi policije, Službe zaštite i Hitne pomći, a bili su u prilici da vide vozila i opremu, koju koriste policijski službenici.

Galerija

Bonus video: