Alfa centar u kampanji "Spasi dječiji život"

Godišnje na putevima pogine oko 186.300 djece mlađe od 18.godina, dok je u Crnoj Gori u posljednjih sedam i po godina život izgubilo oko 120 pješaka
1 komentar(a)
Spasi dječji život, kampanja Alfa centar, Foto: Alfa centar
Spasi dječji život, kampanja Alfa centar, Foto: Alfa centar
Ažurirano: 03.05.2015. 10:45h

NVO "Alfa centar" iz Nikšića priključila se nedjelji bezbjednosti na putevima koju Ujedinjene nacije obilježavaju od 4. do 10.maja, sa fokusom na bezbjednost djece, a slogan kampanje je "Spasi dječiji život".

"U deset osnovnih škola u pet crnogorskih opština održaćemo saobraćajne časove za učenike nižih razreda. Osim toga u Podgorici, Nikšicu i Baru distribuiraćemo oko 1.500 flajera sa osnovnim informacijama o obavezi poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa", kazala je Jelena Đurđevac, iz "Alfa centra".

Godišnje na putevima pogine oko 186.300 djece mlađe od 18.godina, dok je u Crnoj Gori u posljednjih sedam i po godina život izgubilo oko 120 pješaka.

"Pitanje bezbjednosti u saobraćaju još uvijek nije u prioritetima javnih politika. U toku trajanja kampanje, na socijalnim servisima i društvenim mrežama ćemo intezivirati komunikaciju na ovu temu", istakla je Đurđevac.

Bonus video: