Pozitivna: Mora se mijenjati stanje u medijima

Navode da nerasvjetljeni napadi na novinare i medijske kuće, kao i loša ekonomska situacija u kojoj rade medijski poslenici ukazuje na to da Crna Gora nije siguran i pravno uređen sistem
0 komentar(a)
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Novine, mediji, vremeplov, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.05.2015. 14:26h

Pozitivna Crna Gora čestitala je 3. Maj - Svjetski dan slobode medija svim novinarima i medijima, koji su jedni od ključnih nosilaca u razvoju otvorenog i demokratskog društva,

"Samo država vladavine prava može stvoriti uslove za profesionalan i nesmetan rad novinara i medija. Prema izvještaju Evropske komisije Crna Gora je ocjenjena kao država koja ima djelimično slobodne medije. Iako se prema izvještaju EK ne razlikujemo od drugih zemalja regiona, ne možemo, kao društvo koje teži demokratiji, biti zadovoljni ovakvom ocjenom", navodi se u saopštenju Pozitivne.

Navode da nerasvjetljeni napadi na novinare i medijske kuće, kao i loša ekonomska situacija u kojoj rade medijski poslenici ukazuje na to da Crna Gora nije siguran i pravno uređen sistem i to se mora mjenjati.

"Stoga su Crnoj Gori neophodne političke i ekonomske reforme, kako bi se stvorio adekvatan ambijent u kojem će slobodni mediji biti jedan od ključnih nosilaca razvoja demokratije. Samo na takav način mediji a i društvo u cjelini mogu biti svjesni svoje uloge i značaja slobodnog i profesionalnog informisanja u cilju stvaranja preduslova za moderno građansko društvo", zaključuje se.

Bonus video: