Transformerse za 15-ak dana sele u Beograd

O “čuvarima Podgorice” Danila Baletića, kao i njegovoj izložbi, ranije su izvještavali svjetski mediji
58 pregleda 13 komentar(a)
Transformers Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Transformers Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.05.2015. 14:34h

Transformersi, autora Danila Baletića, za petnaestak dana biće preseljeni u Beograd. To je “Vijestima” saopštio Baletić, istakavši da je trenutno van zemlje i da će se vratiti za 12, 13 dana, nakon čega će “čuvari” Podgorice krasiti ulice glavnog grada Srbije.

Prvi od sedam transformersa, autobot zvani Bobo, postavljen je 7. jula prošle godine na početku Hercegovačke ulice, dok je posljednji Megatron, vođa deseptikona težak 20 tona i visok 14 metara, postavljen krajem jula na Trgu Republike.

O “čuvarima Podgorice” Danila Baletića, kao i njegovoj izložbi, ranije su izvještavali svjetski mediji.

Baletić je ranije kazao “Vijestima” da su o njima pisale najčuvenije medijske kuće među kojima je i Asošiejted pres, CNN, Rojters, BBC, Vašington times, istakavši da je priča o transformersima stigla i do Arabije, Kine, Japana...

On smatra da se zahvaljujući transformersima u svijetu “pročulo” za Podgoricu.

Iz PG biroa ranije je saopšteno da je Baletić na sastanku sa sekretarkom Sekretarijata za kulturu i sport Nelom Savković - Vukčević zahvalio Glavnom gradu i Sekretarijatu za ustupke i razumijevanje koje je iskazano, kako za postavljanje, tako i za uklanjanje postavke transformersa.

Tada je saopšteno da je Glavni grad prihvatio Baletićev predlog da postavka ostane do prvog maja i da plati troškove uklanjanja i prevoza do željene lokacije u Zeti u iznosu od 2.800 eura.

Baletićeva izložba je upriličena u okviru manifestacije „Podgoričko ljeto“ 2014. godine.

Bonus video: