Brajović: Radovi na autoputu Bar-Boljare počinju 11. maja

Brajović je tom prilikom najavio mnoge investicije u projekte na putnoj infrastrukturi Ulcinja
55 pregleda 0 komentar(a)
Kruče, Ivan Brajović, Foto: Vlada Crne Gore
Kruče, Ivan Brajović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 01.05.2015. 18:32h

Ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović najavio je danas da će 11. maja i zvanično početi radovi na izgradnji autoputa Bar - Boljare.

On je kazao da od tog datuma počinje rok od 48 mjeseci za potpuni završetak prioritetne dionice autoputa, Smokovac - Uvač - Mateševo.

"Ministar finansija Radoje Žugić saopštio je juče da je uplaćena prva rata avansa. Mi smo to već ranije uradili, dok je kineska Exim banka to uradila 29. aprila. Time su ispunjeni i posljednji uslovi za određivanje datuma početka radova na autoputu. Drago mi je što mogu da saopštim da očekujem da će zvanični datum početka radova na autoputu biti 11. maj. Ono što je posebno važno za crnogorsku javnost jeste da od tog datuma teče rok od 48 mjeseci za potpuni završetak prioritetne dionice autoputa Bar - Boljare, Smokovac - Uvač - Mateševo“, kazao je Brajović.

Ministar saobraćaja i pomorstva je danas obišao klizište u Kručima koje je u potpunosti i trajno sanirano, saopšteno je iz Ministarstva.

Ministar je rekao da je klizište bilo aktivno dugi niz godina, te da je nakon velikih kiša bila potrebna njegova trajna sanacija koja je izvedena u predviđenom roku prije početka ljetnje turističke sezone.

Dio magistrale u dužini od 100 metara već godinama unazad bilo je urušeno od klizišta, a privremena saniranja imala su efekta samo do prvih većih kiša.

Vrijednost radova bila je oko 445.000 eura, a radove su izveli preduzeća Bemax i JU Briv.

Brajović je tom prilikom najavio mnoge investicije u projekte na putnoj infrastrukturi Ulcinja.

“Do kraja godine trebalo bi da počne rekonstrukcija posljednje dionice puta od graničnog prelaza Sukobin do grada Ulcinja duge 13 i po kilometara, a vrijednost radova će biti 9 miliona eura. Izabran je i projektant za dionicu puta Donje Ćafe – Kamenički most – Krute, od koje 3 kilometra prolaze kroz teritoriju opštine Ulcinj. Ministar Brajović je najavio i rekonstrukciju puta Rastiš – Ostros”, navodi se u saopštenju.

U susret turističkoj sezoni, radi se i redovno investiciono presvlačenje kolovoznog zastora na mnogim lokalitetima u našoj zemlji.

Bonus video: