Udruženje fizioterapeuta Crne Gore primljeno u članstvo WCPT

Crna Gora nije imala predstavnika na svečanoj ceremoniji prijema u WCPT jer Udruženje fizioterapeuta Crne Gore, kako su naveli, i pored velikih napora nije uspjelo da obezbijedi neophodna finansijska sredstva
2 komentar(a)
Fizioterapeuti, Skupština WCPT, Foto: Udruženje fizioterapeuta Crne Gore
Fizioterapeuti, Skupština WCPT, Foto: Udruženje fizioterapeuta Crne Gore
Ažurirano: 30.04.2015. 18:53h

Udruženje fizioterapeuta Crne Gore primljeno je u punopravno članstvo Svjetske organizacije za fizikalnu terapiju (WCPT), saopšteno je iz tog strukovnog udruženja.

To je, kako su saopštili, odlučeno na Skupštini WCPT koja se održava od 29. aprila do 1. maja a uoči Svjetskog Kongresa fizioterapije u Singapuru.

Crna Gora nije imala predstavnika na svečanoj ceremoniji prijema u WCPT jer Udruženje fizioterapeuta Crne Gore, kako su naveli, i pored velikih napora nije uspjelo da obezbijedi neophodna finansijska sredstva.

"Prijem u punopravno članstvo predstavlja prepoznavanje fizioterapeuta, fizioterapije i organizacije fizioterapeuta. Ovo je veliki uspjeh i radostan momenat za sve fizioterapeute u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Udruženja fizioterapeuta.

WCPT sada, kako piše, ima 111 članova.

Nove članice su, pored crnogorske i asocijacije fizioterapeuta iz Albanije, Benina, Bosne i Hercegovine, Konga, Mongolije, Crne Gore, Nigera, Svete Lusije i Togoa.

Bonus video: