Liberalna partija jedina otvoreno za prava LGBT osoba

Popović je, kako piše, ukazao i na doprinos koji LP daje u osnaživanju vladavine prava i pravne države koja će zaštiti sve građane bez obzira na bilo kakvu posebnost, a posebno pripadnike LGBT populacije
50 pregleda 7 komentar(a)
Mari Gerer, Andrija Popović, Foto: Liberalna partija
Mari Gerer, Andrija Popović, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 30.04.2015. 17:42h

Liberalna partija (LP) je jedina politička snaga u Crnoj Gori koja otvoreno i bez kalkulacija podržava politiku izjednačavanja ljudskih prava LGBT populacije sa pravima ostalih građanima, kazao je predsjednik LP, Andrija Popović.

On se danas sastao sa predstavnikom Maršal Memorial programa, Mariom Gererom.

Popović je, kako se navodi u saopštenju LP, Guereru predstavio aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori, kao i poziciju i ulogu liberala u demokratskom razvoju države i društva, kao jedine parlamentarne liberalno-demokratske snage preko deset godina.

Popović je, kako piše, ukazao i na doprinos koji LP daje u osnaživanju vladavine prava i pravne države koja će zaštiti sve građane bez obzira na bilo kakvu posebnost, a posebno pripadnike LGBT populacije.

„Popović je kazao da je LP jedina politička snaga koja je otvoreno podržala takvu politiku bez ikakvih kalkulacija“, navodi se u saopštenju.

Gerero je, kako je saopšteno, pozdravio takav stav crnogorskih liberala i izrazio lično zadovoljstvo takvim djelovanjem u smislu otvorene podrške izjednačavanju ljudskih prava LGBT osoba sa pravima ostalih građana.

Bonus video: