Kolašin: Volonterskom akcijom počele pripreme za turističku sezonu

Za organizaciju manifestacije "Udahni Kolašin" i ove godine zaduženo je Društvo prijatelja Kolašina
78 pregleda 1 komentar(a)
Kolašin, volonteri, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin, volonteri, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 30.04.2015. 16:34h

Volonterskom akcijom "Rad za svoj grad" lokalna Turistička organizacija (TO) Kolašina, Opština Kolašin, Društvo prijatelja Kolašina i NVO Natura počeli su pripreme za ljetnju turističku sezonu.

Narednih dana volonteri će čistiti i ozeljenjavati gradske površine i sportsku zonu, uređivati potporne zidove, fasade i postavljati žardinjere sa civjećem.

"Cilj akcije je pripremanje grada za ljetnju turističku sezonu. Kolašin treba da učinimo ljepšim i prijatnijim za boravak gostiju. Još jedan od ciljeva je podizanje svijesti ljudi o unapređenju i zaštiti životne sredine. Prvi dan akcije je protekao odlično. Zasađeno je 10 sadnica breze i ovo je samo uvod u akcije čišćenja sportske zone za koju ćemo, nadamo se, imati dobar odziv naših sugrađana", kazala je direktorica TO Slađana Kršikapa.

Pripremeljen je i plan kulturno-umjetničkih sadražaja za predstojeće ljeto.

Za organizaciju manifestacije "Udahni Kolašin" i ove godine zaduženo je Društvo prijatelja Kolašina.

Tokom tri ljetnja mjeseca turisti i mještani moći će da prate na desetine muzičkih, pozorišnih i plesnih događaja.

"Pored tradicionalne manifestacije "Udahni Kolašin" u pripremi je i festival alternativnog teatara sa radionicama. Odlučili smo se i za organizaciju jednog "rok vikenda", a vrlo vjerovatno će biti organizovan i skup bajkera. "Tango kamp", se, naravno, i ove godine održava u avgustu. Takođe, u okviru manifestacije biće performansa, uličnih predstava, izložbi, koncerata tamburaša…", kažu u Društvu prijatelja Kolašina.

Tokom manifestacije biće organizovana I tri "pazarna dana", prvi će biti posvećen nacionalnoj kuhinji, a ostali ljekovitom bilju i domaćoj radinosti.

Bonus video: