Šire optužnicu za infekciju beba u bjelopoljskoj bolnici

“Na proširenje istrage upućuju i rezultati dopunskog vještačenja Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu, da je neonatalna sepsa ustanovljena kod novorođenčadi predstavljala opasnu zaraznu bolest“
76 pregleda 19 komentar(a)
Haka Tahirović, Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Foto: Savo Prelević
Haka Tahirović, Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2015. 05:30h

Istraga zbog infekcija beba u bjelopoljskom porodilištu biće proširena na još nekoliko osoba, saznaju “Vijesti”.

Pouzdani izvor “Vijesti” iz Tužilaštva tvrdi da na to upućuju dopunski rezultati vještačenja rađenog u Beogradu.

Tužilaštvo, navodno, nema sumnje da postoje elemetni za optuženje, ali još radi na detaljima, kako bi optužnica bila što kvalitetnija.

“Na proširenje istrage upućuju i rezultati dopunskog vještačenja Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu, da je neonatalna sepsa ustanovljena kod novorođenčadi predstavljala opasnu zaraznu bolest“, kazao je izvor “Vijesti” iz VDT-a.

Dopunski nalaz vještačenja briseva i drugih dokaza izuzetih iz bjelopoljske Opšte bolnice stigao je u Više tužilaštvo prije 15 dana.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo protiv zdravlja ljudi, u jednoipomjesečnom pritvoru bili su bivši direktor bolnice Tomislav Jeremić i načelnici Ginekološko-akušerskog odjeljenja Zvonko Puletić i Neonatologije Haka Tahirović.

Infekcija u bjelopoljskom porodilištu izbila je u novembrua prošle godine, a u Klinički centar Crne Gore od 3. do 11. novembra potom je primljeno petoro novorođenčadi, od kojih je jedno i preminulo.

Funkcioner urgirao da se trojka pusti?

Jedan od visokih funkcionera DPS-a iz Bijelog Polja kumovao je da troje ljekara bude pušteno iz pritvora, saznaju “Vijesti”.

Nakon što im je produžen prvobitno određeni pritvor, taj funkcioner je, navodno, uticao na pravosudne organe da pusti ljekare da se brane sa slobode.

Jeremić, Puletić i Tahirovićeva su uhapšeni krajem prošle godine.

Nakon što su pušteni da se brane sa slobode, ljekari su počeli i da rade, ali su nakon štrajka glađu očeva inficiranih beba upućeni na godišnji odmor do okončanja istrage.

Uprkos tome, Puletić je u posljednjih dvadesetak dana radio u bolnici.

Bonus video: