Svaka vlast ima svoj datum

U biltenu piše da se u aprilu 2013. navršilo 180 godina od rođenja Marka Miljanova
84 pregleda 3 komentar(a)
Marko Miljanov Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Marko Miljanov Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.04.2015. 18:37h

Cijenimo što kao nova vlast pokušavate da se barem po nečemu razlikujete od stare, pa makar to bilo i obilježavanje godišnjice rođenja Marka Miljanova Popovića različitim datumima.

Kažete da je godišnjica rođenja Marka Miljanova uvijek obilježavana 8. maja, ali upravo u biltenu “PG info”, izdatom u decembru 2013, piše da se u aprilu te godine “navršilo 180 godina od rođenja Marka Miljanova Popovića”.

Bilten “PG info” izdaje Glavni grad, ali da hoćete da se razlikujete od vlasti Miomira Mugoše pokazuje i to što nijeste proslavili godišnjicu smrti Marka Miljanova, već počinjete od rođenja.

Bez namjere da „kopamo“ po kalendarima i utvrđujemo kojoj se vlasti koji datum više sviđa, ne možemo da ne primijetimo da ste uvažili „sugestije građana Kuča, kao i predsjednika Fonda za razvoj Kuča „Marko Miljanov“, dr Radomira Prelevića i dogovorili se da i Glavni grad istog dana na prigodan način proslavi rođenje Marka Miljanova“, ne navodeći da li ste, pri tom, konsultovali svoju naučnu instituciju JU „Muzeji i galerije“, u čijem sastavu je muzej „Marka Miljanova“ na Medunu. Moguće da je mišljenje Fonda, validnije od stručnjaka iz JU „Muzeji i galerije“.

Bonus video: