Razveo se od žene, ali ne i od EPCG

Jakić je istakao da je poslije razvoda braka zatražio od Elektroprivrede da promijene vlasnika brojila
12 komentar(a)
epcg brojila_2, Foto: L.ZEKOVIĆ
epcg brojila_2, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 29.04.2015. 18:24h

Podgoričanin Miladin Jakić tvrdi da računi za struju već deset godina dolaze na njegovo ime, iako se nepokretnosti za koje se struja obračunava ne vode na njegovo ime, već na bivšu suprugu od koje se razveo 2005. godine.

Jakić je, kako je istakao, po razvodu braka zatražio od Elektroprivrede, uz priloženu dokumentaciju o razvodu braka i uvjerenje Uprave za nekretnine kojom je potvrđeno da nije vlasnik nepokretnosti na posjedu za koje se struja obračunavala, da promijene vlasnika brojila.

“Računi za potrošnju za posjed u selu Bioče, već duže vrijeme dolaze na moje ime, a sa njima nemam ništa”, kazao je Jakić.

Dodao je da se od žene razveo 2005. godine i da od tada stanuje u Ulici Goce Delčeva u Podgorici.

On je kazao da se posjed na Bioču vodi na bivšu ženu, sada pokojnu.

“Četiri puta sam se obraćao Elektroprivredi, prilagao im svu dokumentaciju i rješenja, ali moj slučaj nije razmotren”, saopštio je Jakić.

On je, kako tvrdi, u više navrata pokušavao da ode u Elektrodistribuciju u gradu, međutim tamo nijesu htjeli da ga prime, uvijek uz obrazloženje da nadležni nijesu tu.

Kada se obratio Elektroprivredi u Nikšiću, dobio je rješenje da se brojilo više ne vodi na njega, ali i da mora u roku od osam dana, po pristigloj odluci, platiti dug od 7. 999, 80 eura.

“Deset godina nijesu mogli da me uklone sa tog brojila, tek su to sada učinili, ali uz rješenje da moram platiti struju koju nijesam potrošio”, istakao je Jakić.

U slučaju da ga Elektroprivreda ne razriješi duga, tvrdi Jakić, obratiće se sudu. Međutim iz Direkcije za odnose sa javnošću Elektroprivrede tvrde da je Jakić, prvi i jedini zvanični zahtjev za odjavljivanje brojila poslao 16. januara ove godine.

“Prema zahtjevu potrošača, upućen je zahtjev ED Podgorica četvrtog februara za isključenje toga brojila i isto je isključeno 12. marta”, saopšteno je iz EPCG.

EPCG: Isključivali smo i tužili, neovlašćeno se priključili

Elektroprivredi se, kako je sopšteno, nakon isključenja brojila, niko nije za uključenje ili za promjenu imena vlasnika brojila javio, pa je po važećim aktima brojilo iz baze odjavljeno 31. marta 2015. na ime Jakića, koji je pismeno obaviješten o završetku postupka 16. april. Iz Direkcije za odnose sa javnošću Elektroprivrede saopšteno je da je na brojilu evidentiran dug od 8.000 eura.

”Posljednja uplata od 100 eura bila je je 2006, a brojilo je nekoliko puta bilo isključeno sa mreže. Vlasnik na čije ime se brojilo vodi nekoliko puta je utužen”, navodi se iz EPCG. Dodali su da je nakon isključenja, na tom mjernom mjestu ponovo registrovana potrošnja.

“To ukazuje da je došlo do samopriključenja, pa se dug za utrošenu struju uvećavao”, objasnili su iz Direkcije.

Bonus video: