Fejzić osudio ubistvo policajca u Zvorniku

Fejzić je ponovio optužbe da Islamska zajednica u Srbiji pokušava da destabilizuje Islamsku zajednicu Crne Gore "ne birajući partnere i ne mjereći njihovu dozu radikalizma"
9 komentar(a)
Rifat Fejzić, Foto: Savo Prelević
Rifat Fejzić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.04.2015. 18:19h

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić osudio je danas ubistvo policajca u regionu i izrazio očekivanje da taj incidenti neće "značajnije" uticati na pogoršanje prilika na Balkanu.

"Više nego ikada danas treba mira, suživota i tolerancije", kazao je Fejzić Radiju Slobodna Evropa povodom ubistva policajca u Zvorniku i ranjavanja još dvojice od strane pripadnika vehabijskog pokreta.

Fejzić je posebno pozvao na oprez ljude koji su nosioci određenih državnih, vjerskih, političkih i drugih funkcija.

On je ocijenio da u Crnoj Gori "do sada nije bilo vjerskog radikalizma", ali i ukazao da je "uvijek bilo određenih provokacija".

Fejzić je ponovio optužbe da Islamska zajednica u Srbiji pokušava da destabilizuje Islamsku zajednicu Crne Gore "ne birajući partnere i ne mjereći njihovu dozu radikalizma".

"To je jedina bojazan kod mene u ovom trenutku, na osnovu informacija kojima raspolažem. Sve ostalo je na državi koja treba da spriječi svaki potecijalni oblik nasilja", zaključio je reis Islamske zajednice Crne Gore.

Fejzić i muftija sandzački Muamer Zukorlić u nekoliko navrata su razmijenili teške međusobne optužbe.

U Crnoj Gori, prema procjenama tajne policije, živi više od 120 pripadnika vehabijskog pokreta, ali nezvanične procjene govore i o par stotina pripadnika te radikalne vjerske grupe.

Oni djeluju na sjeveru Crne Gore, na prostoru južnog Sandžaka.

Bonus video: