Od koje firme je ćerka Zorana Pajovića kupila stan?

"Prava istina je da njegova kćerka danas ima 18, a ne 19 godina, kako tvrdi Pajović , i vlasnica stana postala je u septembru 2013, kada je tek napunila 17 godina. U to vrijeme Pajović je bio na mjestu načelnika Komunalne policije"
737 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Pajović, Foto: Screenshot
Zoran Pajović, Foto: Screenshot
Ažurirano: 29.04.2015. 09:58h

Potpredsjednik Opštine Bar Zoran Pajović upravo je demantijem na tekst “Stanove solidarnosti kupilo i 20 ruskih državljana“ potvrdio pisanje „Vijesti“ da je sindikalna ideja proklamovana kroz projekte Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) i lokaklnih uprava, da podstanari nađu krov nad glavom, u Baru više nego kompromitovana.

Informaciju da je njegova maloljetna kćerka postala vlasnica stana u zgradama solidarnosti u Makedonskom naselju koju su gradili Fond, a Opština Bar ustupila zemlju i oslobodila komunalija, nedvosmisleno potvrđuju podaci u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine.

Prava istina je da njegova kćerka danas ima 18, a ne 19 godina, kako tvrdi Pajović , i vlasnica stana postala je u septembru 2013, kada je tek napunila 17 godina. U to vrijeme Pajović je bio na mjestu načelnika Komunalne policije. U evidenciji Uprave za nekretnine 17. septembra 2013. je upisana posljednja promjena nad vlasništvom stana od 45 kvadrata na trećem spratu.

Pajovićeva tvrdnja da je stan kupljen od privatne firme koja je članica CFSSI, direktno ukazuje da su upravo prilikom raspodjela stanova u sindikalnoj zgradi u Baru vršene brojne malverzacije. Takvo opravdanje je direktno u koliziji za statutom Fonda. Takođe, opravdanje da je njegova kćerka direktorka porodične firme „Vinarija Pajović “, te da je kao takva kupila stan, takođe zaslužuje objašnjenje kako je mogla privatna firma da dođe u posjed stana, koji je namijenjen za rješavanje stambenih pitanja podstanara. Ne želimo da ulazimo da li je maloljetna djevojčica u vrijeme kupovine stana bila na mjestu izvršnog direktora porodične firme, što je takođe protivzakonito.

Njegovo objašnjenje da je maloljetna J.P. novac za kupovinu stana obezbijedila dijelom iz porodične firme, a dijelom od kredita, takođe ne stoji, jer je interesantno koja je to crnogorska banka mogla da da kredit maloljetnoj osobi, kao i kako je mogla uopšte da bude zaposlena u porodičnoj firmi. Inače, na stan nije upisan nijedan teret, nema kreditnih opterećenja.

Pajović bi, prije nego što je optužio “Vijesti” za blaćenje, da upozna crnogorsku javnost od koje je to privatne firme trgovala njegova kćerka stan solidarnosti i objavi po kojoj je cijeni kvadrata trgovan stan.

Objavljivanjem imena funkcionera koji su kupili stan u zgradama solidarnosti, i pored činjenice da imaju riješena stambena pitanja, meni kao novinaru bila je namjera da ukažem da su prilikom raspodjele 270 stanova u Makedonskom naselju, koji su trebali da riješe brojne podstanarske probleme u gradu pod Rumijom, napravljeni i bitni propusti, kojima bi trebalo da se pozabave nadležne državne institucije.

Bonus video: