Vatrogasci se i dalje bore sa vatrom u krugu "Radoja Dakića": Požar podmetnut?

Komandir podgoričke Službe zaštite i spašavanja naveo je da imaju pomoć od kolega iz Budve, Cetinja, Nikšica i Vojske Crne Gore, a da kasnije očekuju nekoliko posada sa sjevera
257 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Dakić požar, Foto: Čitalac Vijesti
Radoje Dakić požar, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 25.09.2018. 17:38h

Požar na otpadu u krugu "Radoja Dakića" i dalje je aktivan. Ekipe Službe zaštite i spašavanja i dalje su na terenu i pokušavaju da lokalizuju vatru.

Služba je nedavno dobila dojavu da u Dajbabama gore dva stuba od struje, na lokalitetu gdje je danas bio požar, pa je i tamo upućena ekipa, kazao je "Vijestima" komandir Službe Andrija Čađenović.

"Tokom dana su lokalizovani požari u selima Vukovci i u Ublima u Kučima. U mjestu Podstrana u Lješanskoj nahiji je aktivan požar, ali on se kreće ka vrhu brda i ništa ne ugrožava", kazao je Čađenović.

On je naveo da imaju pomoć od kolega iz Budve, Cetinja, Nikšica, Kotora i Mojkovca i Vojske Crne Gore, a da kasnije očekuju nekoliko posada sa sjevera, koji če biti stacionirani u podgoričkoj jedinici.

Vasnici otpada kod "Radoja Dakića" nijesu željeli za "Vijesti" da daju izjavu, ali navode da sumnjaju da je požarpodmetnut.

Saobraćaj na magistrali prema Nikšiću je nekoliko sati bio u prekidu zbog požara.

U krugu nekadašnje fabrike gore automobilske gume, stari kamioni, frižideri, građevinske mašine...

Mještani okolnih naselja se plaše zagađenja i otrovnih isparavanja, odnosno ekološke katastrofe.

Vatrogasci su i sinoć imali pune ruke posla, a velike probleme u gašenju vatre pravio im je jak olujni vjetar.

Lokalizovana su dva velika požara kod Tehničkog fakulteta i na Zabjelu.

U gašenju je na te dvije lokacije učestvovalo 14 vatrogasnih vozila.

Juče je gorjelo i u Zagoriču, Bloku 5, u Zeti, na Bioču, u Farmacima, Berima, na Vranskim njivama, Botunu, i Murtovini. Podgorički vatrogasci pomoć su imali od kolega iz Nikšića, Bara i Cetinja.

Veći dio Podgorice juče je bio bez struje nešto manje od tri sata, zbog požara koji se dogodio u blizini trafostanice u Zagoriču, koja je nakon toga preventivno isključena.

Uzrok požara je nepoznat, a u blizini ovog objekta izgorjela je kuća Dragoljuba Krgovića.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obećao je da će Glavni grad u okviru svojih nadležnosti, uložiti maksimum napora da se što prije saniraju posljedice jučerašnjeg nevremena.

JWPlayer video mesto

Galerija

Bonus video: