Institut Alternativa objavio konkurs za najbolje akademske radove

Pravo učešća na konkursu imaju i oni koji nijesu državljani Crne Gore, a koji su u Crnoj Gori ili inostranstvu odbranili magistarski ili doktorski u čijem je fokusu Crna Gora, odnosno njen pravni, politički, institucionalni kontekst
0 komentar(a)
pisanje, zapisivanje, učenje, Foto: Shutterstock
pisanje, zapisivanje, učenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.04.2015. 09:39h

Institut alternativa (IA) objavio je konkurs za najbolje akademske radove u oblastima dobrog upravljanja, ljudskih prava, vladavine prava i demokratizacije.

Komisija, koju će imenovati predsjednik Upravnog odbora IA dodijeliće ukupno tri nagrade. „Nagrada za najbolji magistarski rad iznosi 400 EUR, a za najbolji doktorski rad 750 EUR“.

„Pravo učešća na konkursu imaju državljani Crne Gore ili lica sa prebivalištem u Crnoj Gori, a koji su u toku 2012, 2013, 2014. godine u zemlji ili inostranstvu odbranili magistarski ili doktorski rad posvećen, u najširem smislu, dobrom upravljanju, ljudskim pravima, vladavini prava ili demokratizaciji“, saopšteno je iz IA.

Pravo učešća na konkursu imaju i oni koji nijesu državljani Crne Gore, a koji su u Crnoj Gori ili inostranstvu odbranili magistarski ili doktorski u čijem je fokusu Crna Gora, odnosno njen pravni, politički, institucionalni kontekst.

Tema rada može da se odnosi posredno ili neposredno na neku od tematskih cjelina iz oblasti djelovanja IA: javna uprava, upravljanje javnim finansijama, rad parlamenta i parlamentarni nadzor izvršne vlasti, bezbjednost i odbrana (uključujući reformu krivičnog zakonodavstva i pravosuđa), socijalna politika, odnosno pitanjima dobre uprave, vladavine prava, ljudskih prava i demokratizacije u kontekstu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

„Radovi se podnose do 15. maja 2015. godine, a IA stiče pravo da objavi nagrađene radove u elektronskoj ili štampanoj publikaciji, isključivo u nekomercijalne svrhe“, kaže se u saopštenju IA.

Bonus video: