Pripremni radovi za put u julu

“Jako sam srećan što smo konačno dobili građevinsku dozvolu i što već vodimo pregovore sa lokalnom građevinskom kompanijom. Ovaj projekat će biti dobar za Crnu Goru i njene građane, jer će privući novu vrstu turista i mogućih investitora”
8 komentar(a)
Porto Skadar Lake
Porto Skadar Lake
Ažurirano: 27.04.2015. 19:28h

Direktor kompanije “Montenegro Rizort” Lionel Sonigo najavio je da će ubrzo početi pripremni radovi na izgradnji elitnog odmarališta “Porto Skadar Lejka”.

On je kazao da trenutno pregovara sa lokalnom građevinskom firmom, koja se prijavila na tender.

Francuski biznismen “Vijestima” je kazao da će pripremni radovi najvjerovatnije početi u julu, dok bi sljedeće godine trebalo da se krene sa izgradnjom hotela i vila.

“Krenućemo u izgradnju puta do budućeg eko-rizorta, koji će koristiti i građanima Crne Gore, od kojih su mnogi svoja imanja gledali samo na slici. Sada će zahvaljujući putu moći da dođu i sami naprave nešto na tom prelijepom mjestu”, kazao je Sonigo. Tvrdi da ih sada čeka pravi posao - izgradnja, nakon dobijanja građevinske dozvole, koju su čekali više od šest godina,

“Jako sam srećan što smo konačno dobili građevinsku dozvolu i što već vodimo pregovore sa lokalnom građevinskom kompanijom. Ovaj projekat će biti dobar za Crnu Goru i njene građane, jer će privući novu vrstu turista i mogućih investitora”, kazao je Sonigo.

Sonigo posjeduje već jedan eko-rizort u Tanzaniji, ali tvrdi da sada na Skadarskom jezeru planira izgraditi najljepše prirodno odmaralište na svijetu.

“Ovo će sigurno biti najljepši eko-rizort ikada napravljen. Izgradićemo hotel i 30 vila od prirodnih materijala, koristićemo najmodernije sisteme prečišćavanja voda i dobijanja energije, kako ne bismo ni najmanje ugrozili životnu sredinu”, kazao je Sonigo. Francuz, tvrdi da će zapošljavati isključivo crnogorske građane, a najviše stanovnike prijestonice Cetinje, dok će sarađivati sa svim lokalnim ekološkim nevladinim organizacijama.

Bonus video: