Bijelo Polje: Aleksandar Žurić izabran za predsjednika UO Opšte bolnice

Za članove Upravnog odbora izbarani su Zoran Kostić, Radosav Nišavić, Sapko Kajević i Ivan Bošković
165 pregleda 9 komentar(a)
Aleksandar Žurić, Foto: Arhiva Vijesti
Aleksandar Žurić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.04.2015. 18:11h

Na konstituitivnoj sjednici Upravog odbora Opšte bolnice za predsjednika tog tijela je i formalno izabran predsjednik Opštine Aleksandar Žurić.

Za članove Upravnog odbora izbarani su Zoran Kostić, Radosav Nišavić, Sapko Kajević i Ivan Bošković.

„Upravni odbor je donio odluku o raspisivanju konkursa za direktora i kompletnog sistema upravljanja, kao i niz mjera koje će unaprijediti sveukupno funkcionisanje ove zdravstvene ustanove, bitne za zdravlje ljudi kako Bijelog Polja tako i sjevera Crne Gore“, kaže se u saooštenju Upravnog odbora dostavljenom medijima i dodaje da će dogovoreni set mjera unaprijediti funkcionisanje te ustanove.

Ističe se da će unapređenju rada i zdravstvenog sistema u Bijelom Polju i regionu, značajno doprinijeti i planirana rekonstrukcija internog odjeljenja.

„ Takođe, saradnja sa Ministarstvom zdravlja i Kliničko bolničkim centrom u Podgorici je važan segment funkcionisanja zdravstvenog sistema u Bijelom Polju. Do sada je ta saradnja bila na visokom nivou, ali novi Upravni odbor je na današnjem sastanku prezentovao informacija o saradnji Opšte bolnice sa ovim ustanovama, kako bi se pružila što kvalitetnija zdravstvena zaštita građanima Bijelog Polja i sjevera Crne Gore“, navodi se u saopštenju UO Bolnice.

Bivši Upravni odbor podnio je ostavku krajem decembra, zbog infekcije beba sa bjelopoljskog porodilišta sredinom novembra prošle godine.

U bjelopoljskoj bolnici inficirano je petoro novorođenčadi, od kojih je jedna, Dušan Knežević, preminula u Institutu za bolesti djece u Podgorici. Nakon infekcije uhapšeni su bivši direktor Tomislav Jeremić i načelnici ginekološko-akušerskog odjeljenja i Zvonko Puletić i Neonatologije Haka Tahirović. Oni su poslije oko mjesec i po provedenih u pritvoru vraćeni na posao, zbog čega je uslijedio štrajk glađu očeva inficiranih beba, ispred bjelopoljske Bolnice. Ljekari su poslije više dana protesta upućeni na godišnje odmore.

U Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju prije desetak dana je stigao dopunjeni nalaz vještačenja iz Beograda, od kojeg zavisi dali će biti podignute optužnice i dali će istraga biti proširena.

Bonus video: