Gvozdenović sa Piningtonom: Prostor za dalju promociju CG u Kanadi

Ministar Gvozdenović je kazao da posebno važnim cijeni razmjenu iskustava o razvoju planinskog turizma
55 pregleda 3 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Filip Pinington, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Branimir Gvozdenović, Filip Pinington, Foto: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
Ažurirano: 27.04.2015. 09:51h

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, na sastanku sa ambasadorom Kanade u Crnoj Gori, Nj.E. Filipom Piningtonom, izrazio je zadovoljstvo tradicionalno dobrim, prijateljskim odnosima između Crne Gore i Kanade, te iskazao želju za nastavkom uspješne saradnje.

"Sagovornici su istakli značaj dolaska turista i uspješnih investitora iz Kanade, a posebno zadovoljstvo za njih predstavlja činjenica da turistička i jahting industrija, Crnu Goru već prepoznaje po projektu kanadskog investitora Pitera Manka, „Porto Montenegro“, u Tivtu, koji se kontinuirano dinamično razvija. Zahvaljujući toj investiciji postoji dobro utemeljenje za daljim razvojem saradnje u toj oblasti, saglasni su sagovornici", navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Ambasador Pinington je istakao činjenicu da je Crna Gora moderna, bezbjedna i konkurentna zemlja, te da postoji značajan prostor za njenu dalju promociju u Kanadi, kako kroz investicije, tako i kada je riječ o turizmu i ekonomskoj saradnji.

"Sagovornici su se složili da je jedan od potencijala buduće saradnje Crne Gore i Kanade mogućnost jačanja kadrovskih kapaciteta u oblasti turizma, na čemu će raditi u narednom periodu", navodi se.

Ministar Gvozdenović je kazao da posebno važnim cijeni razmjenu iskustava o razvoju planinskog turizma, s obzirom na veliko iskustvo i uspjeh koji Kanada ima u ovoj oblasti. Predloženo je organizovanje posjete crnogorskih predstavnika kanadskim planinskim centrima, u cilju prikupljanja informacija o pozitivnim iskustvima, te predstavljanja crnogorskih potencijala i mogućnosti ulaganja u sjeverni region Crne Gore.

Bonus video: