Mrak u pljevaljskoj dvorani Ada: Dva dana bez struje

Do 2009. godine Vlada je dvorani plaćala troškove za utrošenu električnu energiju
1 komentar(a)
Dvorana Ada, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Dvorana Ada, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 26.04.2015. 07:00h

Uprava Sportske dvorane Ada u Pljevljima apelovala je juče na „lokalnu upravu i sve društveno odgovorne privredne subjekte“, kao i sportske radnike da se uključe u rješavanje problema funkcionisanja tog sportskog zdanja.

Zbog duga od preko 42.000 eura EPCG je prije dva dana sa mreže isključila sportsku dvoranu, a iz uprave poručuju da će teška finansijska situacija u kojoj se našao sportski centar dovesti do zaustavljanja većine sportskih aktivnosti.

„Sportski centar Ada od svog osnivanja funkcioniše kao društvo sa ograničenom odgovornošću i za skoro 15 godina poslovanja nikada nije bila korisnik niti lokalnog niti državnog budžeta, već se isključivo finansira sopstvenim prihodima koji danas na- žalost nisu dovoljni za normalno funkcionisanje preduzeća. S obzirom da se preduzeće finansira isključivo od pružanja usluga sportskim klubovima, Srednjoj stručnoj školi, koja ne izmiruje svoje obaveze prema Centru, i manjim dijelom od rentiranja poslovnih prostora, koje korisnici neredovno i nedovoljno izmiriju, pa preduzeće duguje i značajna sredstva komunalnim preduzećima, poreskim organima i radnicima“, navodi se u saopštenju uprave Dvorane..

I pored finansijskih problema preduzeće je ulagalo maksimalne napore da održi rad dvorane i pruži usluge pljevaljskim sportistima.

„Svjesni činjenice da pljevaljska sportska društva i sama imaju finansijske probleme i ne mogu izmirivati obaveze, izlazili smo im u susret dozvoljavajući im da treniraju u dvorani i održavaju utakmice bez obzira na neizmirivanje svojih obaveza. Nažalost opterećeni smo i grejnom sezonom koja traje osam mjeseci tako da su i troškovi grijanja značajni u budžetu preduzeća. Jedino je Rudnik uglja obezbjeđivao potrebne količine uglja za grejnu sezonu čime je u znatnoj mjeri olakšavao poslovanje sportskog centra“, stoji u saopštenju.

Bonus video: