Stanarima visoki računi za vodu zbog crijeva

Šuškavčević je „Vijestima“ ispričao da mu već dvije godine, otkako se uselio u stan stižu računi od 100, 150, čak i 170 eura
900 pregleda 10 komentar(a)
Vodovod, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vodovod, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.04.2015. 20:02h

Sugrađanin Srđan Šuškavčević i njegove komšije svakog mjeseca dobijaju visoke račune za vodu, a uprkos uloženim reklamacijama, dugovi za tri godine iznose i preko 2.500 hiljade eura.

Šuškavčević je „Vijestima“ ispričao da mu već dvije godine, otkako se uselio u stan u Ulici Buda Tomovića na Zabjelu, stižu računi od 100, 150, čak i 170 eura, učitani preko starog, zajedničkog vodovoda.

On tvrdi da mu zbog nagomilanih dugova iz „Vodovoda“ neće da daju nalog za registraciju ugrađenog vodomjera u stanu, iako su ga radnici tog preduzeća nparavili.

Kazao je i da je bezuspješno pokušavao da razgovara sa nadležnima u preduzeću i da su mu radnici objašnjavali da su računi visoki zbog čestih kvarova u staroj zgradi.

On, međutim, tvrdi da kvarova u njegovom stanu nije bilo, jer je po useljenju potpuno renovirao garsonjeru.

Zbog visokih računa, stanari planiraju i da potpišu peticiju, kako bi se „Vodovod“ konačno pozabavio njihovim problemom. U zgradi sa dva ulaza, ima 12 stanova, ali nijesu svi na zajedničkom vodomjeru.

Iz „Vodovoda“ su saopštili „Vijestima“ da je ekipa za detekciju kvara tog preduzeća, postupajući po podnijetim reklamacijama Šuškavčevića, zatekla sprovedeno crijevo u bašti iz kojeg konstantno ističe voda.

Tvrde da se u stan, iz koga je sprovedeno crijevo, nije moglo ući, „tako da pronalaženje eventualnog kvara nije moglo biti sprovedeno“.

Istakli su da je razlog uvećane potrošnje u stambenim zgradama koje se snabdijevaju sa zajedničkih vodomjera, osim neracionalne potrošnje, česti kvarovi na vodovodnim instalacijama (neispravne česme i vodokotlići).

„Zbog navedenog, neophodno je da svi korisnici vode računa o instalacijama, kako u svojim stambenim jedinicama, tako i vodovodnim cijevima do vodomjera (zajedničke instalacije van njihovih stambenih jedinica) što je u isključivo njihovoj nadležnosti“, saopštili su iz „Vodovoda“...

Tvrdi da nije mogao da potroši toliko, platiće do 10 eura

Iz “Vodovoda” su kazali da je Šuškavčević dužan da plati račun za uslugu ugradnje vodomjera i reguliše prethodni dug za vodu po zajedničkom vodomjeru, koji iznosi čak 2.607 eura, kako bi mu registrovali lični vodomjer.

On međutim tvrdi da toliko vode nije mogao potrošiti, da kvarova u instalacijama u njegovom stanu nije bilo, kao i da je spreman da plati i po 10 eura mjesečno za utrošenu vodu kako bi pustili u funkciju interni vodomjer, ali ne i ovoliki dug, je svakako nije mogao toliko vode potrošiti.

Bonus video: