Komisija traži od Vlade: Smijenite Kovačevića

Komisija je na jučerašnjoj sjednici odlučila da od organa za prekršaje traži sankcije za 136 javna funkcionera, koji nijesu do kraja marta dostavili izvještaje o imovini i prihodima za 2014
232 pregleda 14 komentar(a)
Srđan Kovačević, Foto: Boris Pejović
Srđan Kovačević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.04.2015. 17:57h

Komisija za sprečavanje sukoba interesa juče je zatražila od Vlade da razriješi predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Srđana Kovačevića, zbog višegodišnjeg nepodnošenja izvještaja o imovini.

Komisija je na jučerašnjoj sjednici odlučila da od organa za prekršaje traži sankcije za 136 javna funkcionera, koji nijesu do kraja marta dostavili izvještaje o imovini i prihodima za 2014.

Više od polovine njih su državni funkcioneri, među kojima i ambasador Crne Gore u Švajcarskoj Ljubiša Perović, izvanredni i opunomoćeni ambasador Crne Gore u Grčkoj Petar Popović, direktor Radiodifuznog centra Željko Nikolić i direktor Uprave za šume Radoš Šućur. Sud za prekršaje dobiće i predlog da sankcioniše člana Odbora direktora EPCG Nikolu Martinovića.

Zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka biće poslati i za dekana FPN-a Sašu Kneževića, člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Stanka Zlokovića, predsjednika Odbora direktora „Montenegro defence indrustry“ Momčila Dapčevića, bivšeg direktora bjelopoljske Bolnice Tomislava Jeremića...

Kovačević je ranije ocijenio da nije javni funkcioner i da zbog toga nije ni dužan da dostavlja izvještaje, jer je, kako je pojasnio, EPCG akcionarsko društvo.

On je tada kazao da ga imenuje Skupština akcionara, a ne Vlada. Istog stava bio je i Martinović.

Bonus video: