UČITELJICA U PENZIJI SE ŽALI NA TRETMAN

Đečević tvrdi da je osoblje Hitne bilo neljubazno

“Osjećala sam se tako posramljeno kada su mi pozvali policiju, kao da sam kriminalac. Otišla sam pješke do Kliničkog..."
28 komentar(a)
Azra Đečević, Foto: Vesko Belojević
Azra Đečević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.04.2015. 15:29h

Učiteljica u penziji Azra Đečević,  tvrdi da su u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP) odbili da je odvezu u Urgentni centar, iako je dobila uput od dežurnog ljekara.

Đečević je rekla  da je otečene noge taksijem otišla do Hitne pomoći u nedjelju u 20 časova, zbog čega nije mogla pješice poći do Kliničkog centra, koji je na drugom kraju grada.

“Posljednjim novcem platila sam taksi, a kada me je doktorica već uputila na Urgentni, pomislila sam da je normalno da me poveze vozilo Hitne pomoći, jer sam vidjela da nemaju posla. Vozač me je veoma neljubazno uputio na taksi stajalište kod Gimnazije, a potom jednu od doktorica odvezao kući”, tvrdi Đečević.

Ona je kazala da su joj iz ZHMP-a prijetili policijom, nakon što ih je pitala kuda idu, kako bi vidjela mogu li je približiti Urgentnom.

“Osjećala sam se tako posramljeno kada su mi pozvali policiju, kao da sam  kriminalac. Otišla sam  pješke do Kliničkog, iako  imam  druge zdravstvene probleme i sa otečenom nogom, ali naravno pravila sam velike pauze”, kazala je Đečević.

Iz  ZHMP nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li je tačno da su joj dali  uput u Urgentni centar i ako jeste, zašto je nijesu prevezli. 

“Pacijentkinja Azra Đečević se nije obraćala našoj ustanovi prigovorom na rad u skladu sa članom 31 Zakona o pravima  pacijenata”, saopšteno je iz

Preporučujemo za Vas