Obavili 124 inspekcijska pregleda, u više od pola utvrdili nepravilnosti

"Tržišna inspekcija je u dva slučaja privremeno zabranila promet 87 fenova za kosu u vrijednosti od 1.000 eura, zbog neusklađenosti proizvoda sa propisanim bezbjednosnim zahtjevima”, zaključuje se u saopštenju
0 komentar(a)
fen, Foto: Shutterstock.com
fen, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 25.04.2015. 09:35h

Tržišna inspekcija je tokom prošle sedmice obavila 124 inspekcijska pregleda, a u više od pola utvrdila je nepravilnosti.

Tržišni inspektori su, kako je saopšteno iz Uprave za inspekcijske poslove, izrekla 22 ukazivanja, donijela 47 rješenja i izdala 52 prekršajna naloga.

Tržišna inspekcija je obavljala pojačani nadzor kod preduzeća koja se bave proizvodnjom i prometom namještaja, posebno sa aspekta informisanja potrošača, kada je riječ o obavještenju sa podacima o robi, uskladištenju robe, kao i o vođenju poslovne evidencije.

Prošle sedmice je obavljan i pojačani nadzor prometa duvanskih proizvoda.

"Takođe obavljane su pojačane kontrole kod subjekata nadzora koji se bave potrošačkim kreditiranjem u skladu sa odredbama Zakona o potrošačkim kreditima. Posebna pažnja je usmjerena na prevarno reklamiranje kao jednog od slučajeva nepoštene poslovne prakse, posebno kod reklamiranja kupovine robe na odloženo plaćanje", navodi se u saopštenju.

U sklopu aktivnosti primjene propisa iz oblasti bezbjednosti proizvoda, obavljan je nadzor nad proizvodom fen za kosu.

"Tržišna inspekcija je u dva slučaja privremeno zabranila promet 87 fenova za kosu u vrijednosti od 1.000 eura, zbog neusklađenosti proizvoda sa propisanim bezbjednosnim zahtjevima”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: