Marković: Rudari, vaše časno zanimanje je za najdublje poštovanje

"Činimo sve da i sami rudari rade u bezbjednijem i povoljnijem ambijentu. Upravo opredjeljenje prema održivom razvoju, ciljeve našeg ekonomskog rasta usmjerava u pravcu podizanja kvaliteta života svakog građanina i porodice, čemu smo snažno posvećeni"
50 pregleda 5 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.09.2018. 07:24h

Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je crnogorskim rudarima Dan rudara Crne Gore.

"Dan rudara je uvijek prilika da se podsjetimo da je rudarsko zanimanje jedno od najtežih i najrizičnijih, ali ono u isto vrijeme predstavlja častan poziv koji pobuđuje najdublje poštovanje društva i zajednice. Tim prije što su crnogorski rudari snažna uzdanica i privrede, i energetske stabilnosti naše zemlje", navodi se u čestitki Markovića.

Poručio je rudarima da Vlada, u partnerskim odnosima sa investitorima, "realizuje razvojne politike i najbolje modele korišćenja prirodnih bogatstava Crne Gore, jer ona nijesu data jednom za svagda".

"Pored toga, činimo sve da i sami rudari rade u bezbjednijem i povoljnijem ambijentu. Upravo opredjeljenje prema održivom razvoju, ciljeve našeg ekonomskog rasta usmjerava u pravcu podizanja kvaliteta života svakog građanina i porodice, čemu smo snažno posvećeni", poručio je rudarima povodom praznika Marković.

Bonus video: