ANB prodaje 23 vozila da bi kupio dva nova

Kako se navodi u inicijativi ANB-a dostavljenoj Vladi, sastavljen je spisak od 23 vozila, procijenjene vrijednosti 18.955 eura, predloženih za rashod
5 komentar(a)
Agencija za nacionalnu bezbjednost, Foto: Arhiva "Vijesti"
Agencija za nacionalnu bezbjednost, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.04.2015. 16:27h

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost Agenciji za nacionalnu bezbjednost da proda 23 vozila po sistemu "staro za novo", kako bi kupila dva nova automobila srednje klase "uz eventualnu mogućnost manje doplate od 5.000 eura".

Kako se navodi u inicijativi ANB-a dostavljenoj Vladi, sastavljen je spisak od 23 vozila predloženih za rashod.

Navodi se da je procijenjena vrijednost 23 vozila 18.955 eura.

"Imajući u vidu starost voznog parka sa kojim raspolaže Agencija, smanjenje troškova popravki i potrebu njegovog obnavljanja, cjelishodno je da se rashodovana vozila putem javnog postupka zamijene za dva nova vozila. Ističemo da ANB mjere racionalizacije voznog parka sprovodi u dužem periodu o čemu u prilog govori i podatak da je postupak licitacije vozila po sistemu zamjene vozila "staro za novo" realizovan i u ranijem periodu i to 2012. godine kada je izvršena prodaja 56 vozila i dobijena sredstva u iznosu od 34.000 eura su uplaćena u Budžet, kao i 2013. godine kada je 17 vozila zamijenjeno za jedno novo vozilo srednje klase", navodi se u Inicijativi ANB.

Bonus video: