Hotel "Delfin" skoro završen, Carine tek sad dobile dozvolu za gradnju

"Ako neko može, izgraditi 2.000 m2 na samoj obali, u zoni Morskog dobra na zemljištu pod restitucijom i opterećeno hipotekom i bez saglasnost Savjeta za privatizaciju, a da se Vrhovni državni tužilac ne oglasi javno, maske su definitivno skinute", tvrde u NVO Južni Jadran
150 pregleda 0 komentar(a)
hotel Delfin, Foto: Slavica Kosić
hotel Delfin, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.04.2015. 14:57h

Ministarstvo održivog razvoja i turizma danas je izdalo preduzeću "Carine" doo građevinsku dozvolu za izgradnju depadansa hotela "Delfin" u Bijeloj.

Gradnja objekta je počela prije nego što je raspisan javni konkurs za urbanističko arhitektonsko rješenja kompleksa hotela "Delfin". Početkom aprila hercegnovska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv Čeda Popovića vlasnika Carina zbog sumnje da je gradio objekat bez građevinske dozvole.

"Ako neko može, izgraditi 2.000 m2 na samoj obali, u zoni Morskog dobra na zemljištu pod restitucijom i opterećeno hipotekom i bez saglasnost Savjeta za privatizaciju, a da se Vrhovni državni tužilac ne oglasi javno, maske su definitivno skinute", tvrde u NVO Južni Jadran.

Iz te nevladine organizacije su ranije upozorili da postoji osnovana sumnja da su odgovorni iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, na zahtjev Čedomira Popovića, pokrenuli mehanizam i fiktivno raspisali 30. decembra 2014. godine nacionalni Konkurs, za idejno rješenje depadansa hotela "Delfin" ,iako su bili u saznanju da je Popović već započeo izgradnju objekta.

"Cilj je bio da se Popoviću omogući post festum dobijanje građevinske dozvole, zbog čega su odgovorni iz Ministarstva održivog razvoja izvršili krivično djelo zloupotrebe službenog položaja sa više krivičnih djela u sticaju", navodi se u saopštenju.

"Kada nakon više krivičnih prijava koje su protiv Carina podnosili državni istražni organi i NVO sektor, to preduzeće dobije građevinsku dozvolu od nadležnog Ministarstva, onda je u uređenim državama sve jasno. Svi tu teško mogu poslije ovog "posla" ostati u istom timu. VDT i ministar unutrašnjih poslova su na potezu! Da li je Crna Gora uređena Država koja inmpresivno korača ka Evropskoj Uniji znaće se koliko sjutra. Znaćemo i da li smo svi jednaki pred zakonom i pred Vrhovnim Državnim Tužiocem, što je vrlo značajno", zaključuje se u saopštenju NVO Južni Jadran koje je potpisla Nada Popović.

Bonus video: