Nikšićanin Dragan Nikolić dao krv 100. put

"Kad dam krv osjećam se zadovoljno i ispunjeno, jer znam da sam pomogao ljudima. Davanje krvi je jedna od najhumanijih djelatnosti, jer davalaštvom ne dajete samo krv, već i dio sebe, dio svoje snage i zdravlja, da bi ljudima bilo bolje ili da biste nekome spasili život", poručio je Nikolić
4 komentar(a)
davanje krvi, Foto: Svetlana Mandić
davanje krvi, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 23.04.2015. 13:37h

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Pivare "Trebjesa" organizovao je davanje krvi u prostorijama Centra za transfuziju Nikšić. Ovo je deseti put da radnici Pivare organizovano daju krv, a akciji u kojoj su prikupljene 63 jedinice krvi priključili su se i članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi 25.

Dragan Nikolić iz Nikšića dao je krv jubilarni, 100. put, čime je postao prvi Nikšićanin koji je dragocjenu tečnost darivao čak 100 puta.

"Kad dam krv osjećam se zadovoljno i ispunjeno, jer znam da sam pomogao ljudima. Davanje krvi je jedna od najhumanijih djelatnosti, jer davalaštvom ne dajete samo krv, već i dio sebe, dio svoje snage i zdravlja, da bi ljudima bilo bolje ili da biste nekome spasili život", poručio je Nikolić.

Predsjednik Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Pivare "Trebjesa" Ranko Jakšić kazao je da je ovo prva akcija Kluba u ovoj godini, ali deseta od osnivanja, 2010. godine.

"Drago nam je što kao kolektiv dijelimo poštovanje prema dobrovoljnom davalaštvu krvi i kroz akcije Kluba dajemo doprinos tome da zdravstvene ustanove u našem gradu imaju dovoljne rezerve ove dragocjene tečnosti. Davanje krvi je najbolji način da pokažemo humanost, jer znamo da naše malo vremena može da spasi nekome život", poručio je Jakšić.

S ciljem podsticanja dobrovoljnog davalaštva krvi u Nikšiću, Opštinski odbor za dobrovoljno davalaštvo krvi potpisao je Sporazum o međusobnom razumijevanju sa Domom zdravlja Nikšić, kojim će biti obezbijeđeni određeni benefiti za dobrovoljne davaoce krvi.

Bonus video: