Pljevlja: Učenici OŠ "Mihailo Žugić" očistili dvorište škole

OŠ "Mihailo Žugić" je jedna od rijetkih seoskih škola u pljevaljskoj Opštini u kojoj broj učenika iz godine u godinu drastično ne opad
129 pregleda 0 komentar(a)
OŠ Mihailo Žugić, Foto: Goran Malidžan
OŠ Mihailo Žugić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 22.04.2015. 13:10h

Povodom 22. aprila Dana planete Zemlje učenici Osnovne škole Mihailo Žugić u pljevaljskom selu Odžak i područna odjeljenja u selima Zekavice i Borovica zajedno sa svojim nastavnicima i upravom škole organizovali su akciju čišćenja školskog dvorišta i okoline.

Akciji su se odazvali svi učenici škole, a osim školskog dvorišta očistili su i veću količinu smeće u nepsrednoj blizini. Akcija je naišla na odobravanje mještana ovog naselja, udaljenog od Pljevalja dvanaestak kilometara.

U znak zvalnosti učenicima na ovoj akciji poznati pljevaljski ugostitelj Jasmin Ajanović vlasnik ćevabdžinice i pansiona Trebovina za sve učenike je obezbijedio besplatan roštilj a podrum pića Tim sokove.

U osnovnoj školi Mihailo Žugić u Odžaku nastavu pohađa oko stotinu učenika od prvog do devetog razreda. Ova vaspitno obrazovna ustanova je jedna od rijetkih seoskih škola u pljevaljskoj Opštini u kojoj broj učenika iz godine u godinu drastično ne opada.

Bonus video: