MANJE SANACIJE OBALE U TIVTU

Popravljene ponte u Lepetanima

Za ovakve sanacije obale JPMD je izdvojilo ukupno 60 hiljada eura
51 pregleda 1 komentar(a)
ponte, Lepetani, popravka, Foto: Siniša Luković
ponte, Lepetani, popravka, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 22.04.2015. 07:19h

Javno preduzeće “Morsko dobro” (JPMD) pokrenulo je niz manjih sanacionih radova na u nedavnom nevremenu, oštećenim djelovima obale u Tivtu.

Prema riječima portparolke Jelene Jelušić, radnici i operativa firme “Toškovići” iz Bara, sanirali su dvije manje ponte u mjestu Luka kraj Lepetana, kao i dio oštećenog obalnog kamenog zida-parapeta.

Za ovakve sanacije obale JPMD je izdvojilo ukupno 60 hiljada eura i sa sličnim aktivnostima nastaviće se sve do utroška kompletnog tog iznosa.

“Osim tih radova koji spadaju u redovne aktivnosti JPMD na održavanju obalne infrastrukture, u toku je i priprema posebnog Predloga za sanaciju ponti i mandraća. S obzirom na veliko interesovanje stanovništva i korisnika ovih djelova obale, pripremanje ovog Predloga, u skladu sa njihovim sugestijama, je i dalje u toku. Po završetku, biće razmatran od strane Upravnog odbora JPMD, nakon čega ćemo imati precizne informacije o tome koliko će tačno novca biti izdvojeno za ovu investiciju”, kazala je “Vijestima” Jelušić.

Ona je dodala da je osim ovih investicija, po Planu javnih nabavki JPMD za 2015. godinu, previđena je još i nabavka i postavljanje informativnih tabli na pristaništima i ribarskim postama u iznosu od 15.000 eura, opremanje pristaništa odbojnicima u opštinama Kotor i Tivat u vrijednosti od 50.000 eura, te izrade glavnih projekata za sanaciju mandraća i pristaništa u Krašićima i Donjoj Lastvi sa revizijom tih projekata što će ukupno koštati 22 hiljade eura.

Preporučujemo za Vas