CGO podnio krivičnu prijavu: Ko je oštetio opštinu Kolašin za 10 miliona eura?

"U jednom dijelu emisije, ona pokazuje dokumentaciju koja se odnosi na fakturisane troškove za gorivo od po 80.000 eura, gdje se osnovano može sumnjati da postoji grubo kršenje zakona i krivičnopravna odgovornost"
3 komentar(a)
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Opština Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 21.04.2015. 13:09h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) je danas podnio krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv NN lica," zbog osnovane sumnje da su počinili niz krivičnih djela zloupotrebljavajući službeni položaj, nesavjesno radeći u službi, koristeći metode prevare i dovođenja u zabludu, a sve u cilju pribavljanja protivpravne materijalne koristi za sebe i sa sobom povezanim licima u opštini Kolašin." CGO navodi da je u emisiji "Petkom u 8" na TV Vijesti Željka Vuksanović, predsjednica Opštine Kolašin iznijela sumnje da je brojnim nezakonitim radnjama sa elementima krivičnopravne odgovornosti opština Kolašin oštećena za više od 10 miliona eura.

"U jednom dijelu emisije, ona pokazuje dokumentaciju koja se odnosi na fakturisane troškove za gorivo od po 80.000 eura, gdje se osnovano može sumnjati da postoji grubo kršenje zakona i krivičnopravna odgovornost. U samoj emisiji su pored Vuksanovićke učestvovali i: Enes Baković , zamjenik osnovnog tužioca u Podgorici; Goran Radonjić , odbornik Demokratskog fronta u Skupštini Glavnog grada; i Boris Marić , viši pravni savjetnik u CGO-u. CGO napominje da su sve navedene informacije i dokumentacija iznešeni u prisustvu zamjenika osnovnog tužioca u Podgorici . Državno tužilaštvo je samim tim i do sada moralo preduzeti potrebne, na zakonu zasnovane procedure, radi utvrđivanja pune istine o svemu javno iznijetom vezano za poslovanje bivše uprave opštine Kolašin. Na žalost, Državno tužilaštvo, koliko je poznato CGO-u nije preduzelo nikakve mjere i radnje u vezi sa ovim pitanjem", navodi se u saopštenju CGO. CGO je dostavio snimak emisije za koji ocjenjuju da bi "mogao biti osnov i putokaz za pokretanje predistražnih radnji."

"CGO podsjeća da je i predsjednica opštine Kolašin više puta javno pozivala Tužilaštvo da provjere dokumentaciju u toj opštini, ali da to Tužilaštvo nije učinilo.", zaključuje CGO.

Bonus video: