Sanacija klizišta u Župi nikšićkoj: Urušeno oko 40 metara puta

Rukovodstvo Opštine je obećalo da će se u sklopu ovih radova odraditi i sanacija asfaltne podloge kod kuća Boškovića
83 pregleda 1 komentar(a)
Župa Nkišićka, sanacija klizišta, Foto: Dragan Radulović
Župa Nkišićka, sanacija klizišta, Foto: Dragan Radulović
Ažurirano: 21.04.2015. 12:36h

Počeli su radovi u mjestu Liverovići, u Župi nikšićkoj, gdje je u novembru 2013. godine došlo do klizišta dijela glavne saobraćajnice Nikšić-Morakovo i tom prilikom je urušeno oko 40 metara puta.

Radovi na sanaciji klizišta trajaće mjesec, a rukovodstvo Opštine je obećalo da će se u sklopu ovih radova odraditi i sanacija asfaltne podloge kod kuća Boškovića.

"Sa glavnim menadžerom opštine Živkom Kecojevićem je dogovoreno da se ovih dana obiđu i ostale kritične dionice puta Nikši- Morakovo. Utvrdiće se prioriteti u saniranju lokalnih puteva po župskim selima koja se nalaze u veoma lošem stanju", stoji u saopštenju Dragana Radulovića, člana Koordinacionog odbora MZ Župa.

Koordinacioni odbor izražava zadovoljstvo što se nakon 18 mjeseci krenulo sa sanacijom klizišta i podsjeća da je sa predstavnicima lokalne uprave dogovoreno da se aktivnije uključe u rješavanju problema vodosnadbijevanja prevashodno u dijelu regulisanja dobijanja vodoprivredne saglasnosti i upotrebne dozvole za župski vodovod koji je izgrađen prije 30.godina. Rekonstrukcja vodovoda izvršena je u toku 2006 i 2007. godine i u nju je uloženo oko 700.000 eura.

"Koordinacioni odbor izražava nadu da je početak radova dobar pokazatelj kako se komunikacijom i dogovorom na relaciji MZ-Opština Nikšić mogu rješavati svi problemi na koje nailaze mještani ne samo naše mjesne zajednice nego i svih ostalih mjesnih zajednica na teritoriji Opštine Nikšić", navodi se u saopštenju.

Koordinacioni odbor MZ Župa pozvao je rukovodstvo opštine da se u najkraćem roku izaberu novi Savjeti MZ koji bi pomogli da se problemi na koje nailaze mještani što kvalitetnije rješavaju.

Bonus video: