Isto rješenje, drugi datum: Mihail Peskov opet protjeran

Peskov, kome supruga i dijete žive u Crnoj Gori, finansijski je direktor u kompaniji koja gazduje budvanskim hotelom“ Avala“ i kolašinskom „Bjankom“
192 pregleda 3 komentar(a)
hotel Avala, Foto: Vuk Lajović
hotel Avala, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.04.2015. 06:31h

Doskorašnji finansijski direktor kompanije “Beplpler & Jakobson“ Mikhail Peskov ponovo je protjeran na dvije godine iz Crne Gore, nakon što mu je uručeno rješenje o zabrani boravka.

Nakon što je prvi put protjeran u julu prošle godine, Peskov se prije 15 dana vratio u Crnu Goru, kada je pred Upravnim sudom oborio rješenje o zabrani ulaska koje je izreklo Odjeljenja granične bezbjednosti Bar, kancelarije u Budvi.

On, međutim, tvrdi da mu je uručeno isto rješenje, sa promijenjenim datumom, nakon što je u Crnoj Gori proveo samo nekoliko dana.

Ovo je treće protjerivanje čelnih ljudi kompanije u proteke dvije godine. Peskov, kome supruga i dijete žive u Crnoj Gori, finansijski je direktor u kompaniji koja gazduje budvanskim hotelom“ Avala“ i kolašinskom „Bjankom“.

On je u više navrata upozoravao da će doživjeti istu sudbinu kao i administratvni direktor firme Viktor Golikov, koji je u septembru 2013. protjeran na dvije godine. Golikov je poslije osam mjeseci uspio da pred Upravnim sudom obori rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon čega se vratio u “Avalu”.

Pravni zastupnik Peksova odmah je MUP-u podnio žalbu na najnovije rješenje Sektora granične polciije.

Kompanija “Beppler & Jacobson Montenegro” podružnica je istoimene londonske kompnije, koja je početkom godine prešla u vlasništvo ruskog biznismena Igora Lazurenka, nakon što je poslije sudskog spora isplatio akcijski udio doskorašnjeg partnera Zorana Ćoća Bećirovića.

Bonus video: