Lazović smijenio devet direktora

Lazović je ocijenio da se vodio isključivo stručnim kriterijumima, zanemarujući privatne i partijske
616 pregleda 88 komentar(a)
Ranko Lazović, Foto: Vijesti
Ranko Lazović, Foto: Vijesti
Ažurirano: 21.04.2015. 05:21h

Novi direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ranko Lazović smijenio je juče najmanje devet direktora klinika.

Da su se dogodile promjene u KCCG “Vijestima” je juče potvrdio i Lazović, ocijenivši da se vodio isključivo stručnim kriterijumima, zanemarujući privatne i partijske.

On je rekao da je odmah nakon sprovedene procedure imenovanja krenuo u formiranje tima koji bi trebalo da “zadovolji sve krititerijume”, dodavši da je “jedan dio ljudi zamijenjen novim, mlađim snagama”.

Pouzdani izvori tvrde da je na sastanku Odbora direktora KCCG odlučeno da na čelu Klinike za ortopediju bude Nikola Bulatović umjesto dojučerašnjeg Veliše Aligrudića.

Smijenjen i direktor Klinike za onkologiju Nebojša Crnogorac, a postavljen Vladimir Todorović. Ni njegova supruga Snežana Crnogorac neće više biti na čelu Klinike za ginekologiju, jer je juče izabrana Snežana Raspopović.

Raspopovićeva i Todorović ranije su bili na čelu dvaju klinika i podnijeli su ostavke 2012.

Na Klinici za očne bolesti direktoricu Biljanu Milojko zamijenio je Haris Kujundžić, dok je na Klinici za dermatovenerologiju smijenjena Ranka Vukašinović, a postavljena Milena Đurović.

Direktora Klinike za anesteziologiju Zorana Jovančevića zamijenio je Hasib Lukač.

“Vijesti” saznaju da će na čelo Poliklinike, umjesto direktora Vladimira Vujovića, najvjerovatnije doći Žana Vujošević.

Pouzdani izvori tvrde da juče nijesu smijenjeni načelnica Instituta za bolesti djece, Urgentnog centra, Centra za kardiohirurgiju i Klinike za neurologiju.

"Vijesti" su ranije objavile da će funkciju novog medicinskog direktora KCCG umjesto Ljiljane Musić da obavlja direktor Urgentnog centra i predsjednik Sindikata doktora medicine Vladimir Dobričanin.

Ugovora sa „Dedinjem” ipak neće biti?

Nakon što je ministar zdravlja Budimir Šegrt pohvalio rad Centra za kardiohirurgiju, a Milan Mijović dao ostavku na mjesto direktora KCCG, pitanje je da li će ta ustanova potpisati najavljivani ugovor sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

“Vijesti” su ranije objavile da je na sastanku u Beogradu 3. marta dogovorena platforma za potpisivanje sporazuma između ovih ustanova i da će pacijente ponovo operisati i gostujući ljekari iz inostranstva. Mijović je tada saopštio da ugovor ima za cilj “poboljšanje uslova za edukaciju kadra, slobodan protok kadra u slučaju deficita i uvođenje novih procedura”, a direktor Kardiocentra Aleksandar Nikolić da su svi napori centra ovim potezom “bačeni u vodu”.

Bonus video: