Kovačević sa ambasadorom Rumiunije: Saradnja oko socijalnog osiguranja

Ambasador Nagi je najavio posjetu ministra za rad, porodicu, socijalnu zaštitu i stara lica Republike Rumunije, Rovane Plumb
0 komentar(a)
Zorica Kovačević, Ferdinand Nagi, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Zorica Kovačević, Ferdinand Nagi, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Ažurirano: 20.04.2015. 14:43h

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević sastala se danas sa ambasadorom Republike Rumunije Ferdinandom Nagijem.

Tokom sastanka sagovornici su razgovarali o bilateralnoj saradnji dvije države u oblasti socijalnog osiguranja koja postoji još od 1976. godine kada je u Bukureštu potpisan Sporazum između Vlade Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Vlade Socijalističke Republike Rumunije o saradnji u oblasti zdravstvenog osiguranja, a koji je stupio na snagu 1976. godine. Navedenim sporazumom bili su regulisani međusobni odnosi država ugovornica u oblasti zdravstvenog osiguranja.

"Imajući u vidu da Crna Gora i Rumunija nemaju zaključen sporazum o socijalnom osiguranju, kao i da zaključivanje ovog sporazuma ima za cilj proširivanje i jačanje saradnje između dvije države, crnogorska i rumunska strana su se složile da se prvi krug pregovora održi u periodu od 21-23. aprila 2015. godine, u Bukureštu. Kao osnov za pregovore poslužiće Nacrt teksta sporazuma koji je pripremila rumunska strana", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ambasador Nagi je takođe najavio posjetu ministra za rad, porodicu, socijalnu zaštitu i stara lica Republike Rumunije, Rovane Plumb, sa kojom će se dalje razgovarati o procesu sklapanja Sporazuma o socijalnom osiguranju, kao i o budućoj saradnji ove dvije države.

Bonus video: