Đukanović predsjedavao sjednicom Senata Prijestonice: Doprinijeti afirmaciji Cetinja kao kulturnog i istorijskog sjedišta

Đukanović je ukazao na potrebu unapređenja gradske i ruralne infrastrukturne mreže, kao preduslova za dalji razvoj, dinamiziranje privrednih aktivnosti i realizaciju najznačajnijih projekata
63 pregleda 3 komentar(a)
Milo Đukanović, Senat Prijestonice, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Milo Đukanović, Senat Prijestonice, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 05.10.2018. 16:58h

Senat Prijestonice radiće u interesu i na zadovoljstvo građana Cetinja i u skladu sa Zakonom o Prijestonici, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je danas predsjedavao drugom sjednicom tog tijela.

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegove Službe za informisanje, rekao da je zadovoljan što će obavljati i dužnost predsjednika Senata.

On je rekao da je ubijeđen da će to tijelo raditi u interesu i na zadovoljstvo građana Cetinja i u skladu sa Zakonom o Prijestonici.

Senat bi, kako je naglasio, trebalo da doprinose afirmaciji Cetinja kao kulturnog i istorijskog sjedišta Crne Gore i vrati i izgradi ugled koji zaslužuje.

Đukanović je ukazao na potrebu unapređenja gradske i ruralne infrastrukturne mreže, kao preduslova za dalji razvoj, dinamiziranje privrednih aktivnosti i realizaciju najznačajnijih projekata.

Kako je rekao, potrebno je realizovati najveće projekte kako bi Cetinje primamljivom ponudom zainteresovalo investitore u cilju ostvarenja prioriteta razvoja i otvaranja novih radnih mjesta.

Crnogorski predsjednik smatra da bi trebalo urediti istorijsko jezgro Cetinja, u skladu sa njegovim kulturno-istorijskim značajem.

„Da bi to bilo ostvareno potrebno je adekvatno budžetsko planiranje u skladu sa Zakonom o Prijestonici, uz jasan plan prioritetnih projekata i optimalnu upotrebu raspoloživih donatorskih fondova i sredstava pretpristupne podrške EU“, istakao je Đukanović.

Senat je usvojio Izvještaj o aktivnostima iz godišnjeg Programa razvoja Prijestonice Cetinje za ovu godinu i upoznao se s Nacrtom Programa razvoja Prijestonice Cetinje za sljedeću, čija se finalizacija očekuje u narednom periodu u skladu sa identifikovanim razvojnim potrebama.

U radu Senata učestvovali su i gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, potpredsjednik crnogorske Skupštine Branimir Gvozdenović, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić i predsjednica Skupštine Prijestonice Maja Ćetković.

Bonus video: