U subotu jubilarni 20. Critical mass

Biciklo.me će poslije vožnje organizovati biciklističku školu za početnike pod nazivom „Daj krug“
0 komentar(a)
Critical mass, Foto: Biciklo.me
Critical mass, Foto: Biciklo.me
Ažurirano: 20.04.2015. 10:46h

Jubilarno 20. izdanje Critical Massa biće održano u subotu, 25. aprila, s početkom u 12 sati nispred Gradske biblioteke „Radosav Ljumović“, saopšteno je iz NVO Biciklo.me. Samo okupljanje učesnika počinje sat ranije na Trgu republike.

Učesnicima vožnje biće ponuđena besplatna usluga servisiranja bicikala od strane servisera Tempa.

Biciklo.me će poslije vožnje organizovati biciklističku školu za početnike pod nazivom „Daj krug“.

“Pozivamo sve ljude koji nemaju priliku da voze bicikl da dođu i 'uhvate krug' sa našim aktivistima. Akcijom 'Daj krug' želimo da podijelimo osjećaj vožnje bicikla sa zainteresovanima. Posebno su dobrodošli oni koji ne umiju da voze bicikli, kao i ljudi koji ne voze iz razloga što se ne osjećaju bezbjedno,” navodi u se u saopštenju NVO.

Biciklo.me, u okviru Energetskih dana koji se obilježavaju od 21. do 25. aprila pod sloganom „Zajedno za energetski održivu Podgoricu“, organizuje i druge aktivnosti.

U petak, 24. aprila, sa početkom u 10:00 sati na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici će biti održana cjelodnevna radionica „Od Titograda do ciklograda“, na temu održive urbane mobilnosti kao principa održivog grada. Na tu temu će studenti Arhitektonskog fakulteta AF i Fakulteta vizuelnih umjetnosti ponuditi rješenja za uređenje gradskog prostora za bicikliste na planiranim koridorima, čiji je početak izgradnje najavljen za ovu godinu.

Paralelno sa radionicom, od 16:00 do 22:00 sata istog dana, u tržnom centru Delta City će se održati sajam povodom Energetskih dana, na kojem će NVO Biciklo.me predstaviti svoju organizaciju i gdje će zainteresovani građani moći da se učlane.

Bonus video: