Forum mladih SDP podržao peticiju "Čarliju za stan"

0 komentar(a)
Forum mladih SDP, Božidar Nikolić Čarli, Foto: Forum mladih SDP
Forum mladih SDP, Božidar Nikolić Čarli, Foto: Forum mladih SDP
Ažurirano: 19.04.2015. 12:09h

Forum mladih SDP Bar podržao je on-line peticiju upućenu predsjedniku Opštine Bar Zoranu Srzentiću, a kojom se traži da se invalidu, sportisti i pjesniku Božidaru Nikoliću Čarliju (55) riješi stambeno pitanje.

U peticiji se navodi da "uprkos izvanrednim sportskim rezultatima na crnogorskom, jugoslovenskom i paraolimpijskom nivou, kao osoba sa invaliditetom, Čarli nema riješeno stambeno pitanje", jer, "nikada opštinske vlasti nisu imale razumijevanje da se dodijeli stan kakav zaslužuju sportisti i osobe kakav je on".

Kako je saopšteno iz Foruma mladih SDP, Čarli trenutno živi u baraci, a oko njenog renoviranja su mu pomagali humani Barani. Navode da baraka svakim danom postaje neuslovna za stanovanje.

"Ne smijemo zaboraviti sportiste koji su dali nemjerljiv doprinos u reprezentovanju naše zemlje na bitnim sportskim događajima, ostvarujući pri tom odlične rezultate. Na ovaj način želimo da se zahvalimo Čarliju na onome što je uradio. Život nije samo borba za medalje, već i za prijatelje, izborimo se svi zajedno za Čarlija", zaključuje barski FOM

Bonus video: