Žabljak: Počeo rafting na Tari, skijalište na Savinom kuku još radi

Pošto Tara još nije nadošla, iz kampa “Kljajevića luka” prvi turisti počeli da se spuštaju niz njene bukove
154 pregleda 0 komentar(a)
motorne sanke  (Novina)
motorne sanke (Novina)
Ažurirano: 18.04.2015. 17:08h

Strani turisti su otvorili predsezonu na Durmitoru. Na planini snijega ima u obilju i još uvijek se može skijati na Savinom kuku, a zvanično je otvorena sezona raftinga.

U četvrtak, dan nakon zvaničnog otvaranja sezone splavarenja, raftinga i kajaka, prvim čamcem polularnih raftera iz kampa „Kljajevića luka“ niz bukove Tare, od splavišta do Žugića luke, otisnuli su se dvoje Njemaca, Francuz i Marokanac.

“Imali smo sunčan dan, bistru rijeku i pravu avanturu prepunu adrenalina”, priča rafter Đole Kljajević i očekuje sve do jeseni bogatu potražnju ove jedinstvene ponude.

I dok se na snijegom bogatom skijalištu Savnin kuk može vidjeti još skijaša, a domaćini iz Turističkog centra „Durmitor“ će, zavisno od interesovanja, nakon narednog vikenda odlučiti da li će skijalište još raditi.

Par mladih Belgijanaca, očarani Durmitorom i obiljem snijega odlučili su se na obilazak pojedinih planinskih vrhova. Njihov izbor bile su motorne sanke pa ih je Dane Novosel izvezao na Štuoc odakle su kao na dlanu imali ostale predjele Durmitora i dio kanjona Tare.

"Vratili su se na Žabljak očarani onim što su doživjeli. A takvih je bilo mnogo tokom zime koji su sankama obilazili predjele Durmitora. Prije ovo dvoje bila je grupa Poljaka kojima je taj vid turizma u krvi. Tako su obišli sve evropske planine, a ovo područje su ocijenili jedinstvenim zbog sklada zimskog ambijenta u planini i idealnih uslova za rafting Tarom”, kaže Novosel.

Bonus video: