Žabljak: Smeće iz ugostiteljskih objekata pokraj šahti

"Sve ukazuje da ono potiče iz nekog ugostiteljskog objekta ali ne mogu da razumijem da je bukvalno bačeno tu, a samo nekoliko desetina metara postoje kontejneri za smeće," kaže rezignirano Lazarević
129 pregleda 1 komentar(a)
Sreten Lazarević, Foto: Obrad Pješivac
Sreten Lazarević, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 18.04.2015. 13:27h

Profesor Sreten Lazarević, stanovnik naselja Buljev pod na Žabljaku, danas je, prilikom polaska u šetnju prema Crnom jezeru, uz raskrsnucu ulica Njegoševe i Vojvode Mišića primijetio nekoliko raspadenih polivinilskih kesa prepunih smeća.

Jedna od njih, sa obiljem pivskih flaša, korišćenog toalet papira i otpadaka hrane nalazila se bukvalno na metalnoj ploči koja je improvizacija poklopca šahte na vodovodnim cijevima iz kojih se napaja stanovništvo Buljevog poda.

Neprijatno iznenađen, poznati žabljački zaštitnik prirode pozvao je policiju odakle mu je odgovoreno da je nenadležna. Kaže da komunalnu policiju nije zvao smatrajući da subotom nijesu angažovani.

"Ovo je bruka i sramota. Slovimo za turističko mjesto i prijestonicu Ekološke države Crne Gore a ovako se ponašamo. Razumijem da će se kopnjenjem snijega ukazati smeće ali ne ovako i na ovim mjestima. Sve ukazuje da ono potiče iz nekog ugostiteljskog objekta ali ne mogu da razumijem da je bukvalno bačeno tu, a samo nekoliko desetina metara postoje kontejneri za smeće," kaže rezignirano Lazarević, koji smatra da je čuvanje životne sredine neprekidan posao, u svako doba godine.

On je naglasio da su stanovnici naselja u kom stanuje tražili od Komunalnog preduzeća da otvorene vodovodne cijevi obezbijede izgradnjom šahte sa poklopcem. Odgovoreno im je da se to ne može uraditi jer je u pitanju privatni posjed, pa su samoinicijativno postavili metalnu ploču preko rupe na čijem dnu su vodovodne cijevi.

Komunalna inspektorka Stanojka Vemić i njen pretpostavljeni, sekretar resornog Opštinskog sekretarijata Sava Zekovi,ć nijesu odgovarali na naše telefonske pozive.

Bonus video: