Konji šetaju ulicama Sutomora, otpad i smeće svuda

Iz uprave komunalnog preduzeća "Vijestima" su kazali da je u toku "široka akcija" barske Komunalne policije prema nesavjesnim vlasnicima stoke u Sutomoru, gdje su već procesuirane dvije prekršajne prijave
156 pregleda 15 komentar(a)
Sutomore, Foto: Čitalac Vijesti
Sutomore, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 18.04.2015. 08:47h

Redakciji "Vijesti" juče su od čitalaca dostavljene fotografije iz Sutomora koje pokazuju koliko otpada ima na njegovim ulicama. Konji jedu iz kontejnera, potok Botun uliva u more gomilu plastičnog i čvrstog otpada, na rivi tezge...

Direktorica JP Komunalne djelatnosti Nena Orlandić kaže da bi građani trebalo više da povedu računa o tome gdje bacaju otpad.

"Iako dva puta dnevno, praznimo posude za odlaganje komunalnog otpada, nesavjesni građani ne poštuju odluku o komunalnom uređenju grada”, navela je Orlandić.

Iz uprave komunalnog preduzeća "Vijestima" su juče dodali i da je u toku "široka akcija" barske Komunalne policije prema nesavjesnim vlasnicima stoke u Sutomoru, gdje su već procesuirane dvije prekršajne prijave.

Ljepši izgled priobalju Sutomora treba iduće nedjelje da da i velika akcija Turističke organizacije Bar koja će 22. april, Svjetski dan planete Zemlje, obilježiti pod sloganom "Za još ljepše obale".

"Akciju izvodimo sa Opštinom Bar, JP 'Komunalne djelatnosti', JP 'Morsko dobro', svim barskim osnovnim i srednjim školama i građanima. Biće čišćene plaže u Čanju, Maljeviku, Sutomoru, Črvnju, Crvenoj plaži, Šušanju, Topolici, Dobroj vodi, Utjehi, Murićima, kao i Ostros, Ckla, Virpazar i Stari Bar, rekla je "Vijestima" direktorica TO Bar Neda Ivanović.

Bonus video: