Presude koštale KCCG 180.000 eura

Više od 78.000 eura sudskim putem je dobio zaposleni, koji je još 1996. godine pokrenuo spor radi naplate potraživanja
0 komentar(a)
KCCG, Foto: Boris Pejović
KCCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.04.2015. 06:49h

Grupa zaposlenih olakšala je račun KCCG za više od 180.000 eura, nakon pravosnažnih sudskih presuda.

Više od 78.000 eura isplaćeno je zaposlenom koji je pokrenuo spor protiv KCCG još 1996. godine, zbog naplate potraživanja. Gotovo 110.000 eura sa računa je skinuto zbog neisplaćenih nadoknada za prevoz od marta do decembra 2010, pojašnjeno je “Vijestima” iz KCCG.

Računi KCCG trenutno nijesu u blokadi, ali bi uskoro mogli da budu, jer se očekuju nove presude u korist zaposlenih koji su sudskim putem zatražili isplatu naknada za prevoz.

Na pitanje kakve posljedice blokade računa imaju po zaposlene i osiguranike, iz KCCG su odgovorili da je sačinjen raspored sredstava za ovu godinu i da svako dodatno opterećenje otežava redovno poslovanje.

"Vijesti” su ranije objavile da država zaposlenima u zdravstvu duguje oko pet miliona eura za troškove prevoza od 2010. do 2014. godine. Novac za tu svrhu nije predviđen budžetom za 2015. godinu.

Za naplatu potraživanja većina radnika se obratila Agenciji za mirno rješavanje sporova, dok je dio zdravstvenih radnika iz KCCG i zdravstvenih ustanova u Kotoru i Pljevljima predao tužbe sudu.

Iz Ministarstva zdravlja tada su saopštili da vjeruju da država neće dozvoliti da se ugrozi normalno funkcionisanje zdravstvenih ustanova, koje su dužne da isplate dugovanja, jer “imaju status samostalnog pravnog lica”.

Iz KCCG su saopštili da je menadžment procesuirao rješavanje problema pred Agencijom, kako bi se izbjegli izuzetno veliki troškovi sudskih postupaka, ali da je dio zaposlenih pokrenuo sudski postupak.

Tvrde da su se u više navrata obraćali Fondu za zdravstveno osiguranje i ministarstvima zdravlja i finansija sa molbom da se obezbijede sredstva.

Bonus video: