Homofobija zaustavila tribinu o LGBT pravima

"Kakvu sliku šaljemo studentima sa strane, koji bi možda došli na razmjenu? Zapitaj se, Dome našeg znanja i mladosti, kako je bilo svim onim studentima koji pripadaju LGBT populaciji kad su ih tvoji studentski predstavnici stavili pod Peticiju, kao nešto protiv čega se udruženo treba boriti?"
95 pregleda 24 komentar(a)
Filozofski fakultet, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Filozofski fakultet, Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 17.04.2015. 22:27h

Tribina o LGBT pravima nije održana na Filozofskom fakultetu (FF) zbog homofobije, saopšteno je iz NVO Hiperion.

Pojasnili su da su stvari "krenule da se talasaju" i na površinu izbacuju homofobiju, nakon što je odlučeno da Vijeće studenata odluči hoće li biti tribine.

“Nakon odlaska predstavnika LGBT Foruma Progres kod dekana (u utorak), koji je prvi radni dan nakon praznika, stvari su krenule da se talasaju, i na površinu izbacuju najogavniji vid homofobije. Nakon prebacivanja odluke na Vijeće studenata, predstavnik LGBT Foruma je dobio odgovor od člana SV da takvu tribinu neće podržati, jer bi to štetilo ugledu Filozofskog”, navodi se u saopštenju NVO Hiperion.

Dodaje se da je peticija koju su potpisivali studenti Filozofskog fakulteta protiv održavanja tribine sramna.

"Kakvu sliku šaljemo studentima sa strane, koji bi možda došli na razmjenu? Zapitaj se, Dome našeg znanja i mladosti, kako je bilo svim onim studentima koji pripadaju LGBT populaciji kad su ih tvoji studentski predstavnici stavili pod Peticiju, kao nešto protiv čega se udruženo treba boriti? Kako je bilo njihovim porodicama i prijateljima, kad su shvatili da LGBT osobe ni prividno ne mogu dobiti pravo da javno govore? Kako li izgledamo Evropi? Kako li je našem studentu Njemačkog koji pripada LGBT zajednici bilo, dok su mu kolege sa grupe javno saopštile da je nepoželjan?", navodi se između ostalog u saopštenju NVO Hiperion.

Bonus video: