Mornar i dalje zatočen: Tiganj putuje u Saudijsku Arabiju

Iz MVPEI saopštili su "Vijestima" da preduzimaju sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi riješili problem
141 pregleda 33 komentar(a)
MSC Stella (Novina), Foto: Marientraffic.com
MSC Stella (Novina), Foto: Marientraffic.com
Ažurirano: 18.04.2015. 06:39h

Pomorac Sanel Tiganj (35) iz Petnjice i dalje je zatočen na brodu "Stella", kompanije MSC.

On se i juče nalazio u luci Sines u Lisabonu.

Portugalske vlasti nisu dozvolile da se iskrca u toj zemlji. Sinoć prije zaključenja novinskog broja, Tiganj je kazao da njegov brod po unaprijed određenom rasporedu mora da putuje u Saudijsku Arabiju u šest sati (subota rano ujutru).

"Na brodu je bila imigraciona služba i oko 17 časova su mi saopštili da mi ne mogu dozvoliti da se iskrcam. Moraću tako da nastavim putovanje brodom ka Saudijskoj Arabiji", kazao je sinoć pomorac.

Tiganj je istakao da ga je telefonom zvao i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović.

"Agović mi je rekao da je razgovarao sa predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) i da će učiniti sve što mogu kako bi mi pomogli", rekao je Tiganj.

Iz MVPEI saopštili su juče "Vijestima" da preduzimaju sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi riješili problem.

Tiganj je ranije kazao "Vijestima" da su njegovi problemi počeli nakon što je ostao bez američke vize 27. marta na Bahamima, tako da sada ne može da se vrati u Crnu Goru.

"U skladu sa Sporazumom između Crne Gore i Srbije o uzajamnom zastupanju i pružanju konzularne zaštite i usluga u državama u kojima jedna ili druga zemlja nemaju diplomatsko-konzularno predstavništvo, interese Crne Gore i njenih državljana u Portugalu zastupa ambasada Srbije u Lisabonu, posredstvom koje je, diplomatskim putem, zatraženo objašnjenje zašto su portugalske vlasti onemogućile moreplovcu Tiganju iskrcavanje u toj zemlji", saopšteno je iz MVPEI.

Bonus video: