Mitropolija CPC podnijela dopunu krivične prijave

“Nepoznata službene lica su ga ignorisala i tu imovinu su upisala na Beogradsku patrijaršiju, indirekno na srpsku državu”, rekao je Vučinić
54 pregleda 32 komentar(a)
Manastir Ostrog, Foto: Shutterstock
Manastir Ostrog, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.04.2015. 14:27h

Mitropolija Crnogorsko pravoslavne crkve podnijela je Tužilaštvu dopunu krivične prije protiv nepoznatih službenih osoba, jer su, kako je saopšteno, upisala imovinu manastira Ostrog na Beogradsku patrijaršiju.

U saopštenju se navodi da je Rješenjem komisije za izlaganje podataka o nepokretnostima riješeno da se imovina tog manastira, od oko tri hiljade metara kvadratnih crkveno-stambenog prostora i oko 1,6 kilometara kvadratnih livada i šuma, ponovo upiše u njegovo vlasništvo.

Kako je kazao potpredsjednik savjeta te Mitropolije, Stevo Vučinić, državnom tužilaštvu, odjeljenju za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina, kao dopuna krivične prijave, dostavljen je posjedovni list i to Rješenje, od četvrtog maja 1990. godine, kojim se utvrđuju nepokretnosti manastira Ostrog.

“Nepoznata službene lica su ga ignorisala i tu imovinu su upisala na Beogradsku patrijaršiju, indirekno na srpsku državu”, rekao je Vučinić.

On smatra da takav akt ima elemente veleizdaje i podrivanja ustavnog poretka.

“Očekujemo da će Tužilaštvo pokrenuti postupak da se ta imovina ponovo upiše u vlasništvo crnogorske države”, zaključio je Vučinić.

Bonus video: